Aquapic „ia pulsul” pieții, prin focus grupuri

141

Fundația Aquademica și Asociația Urban Survey au organizat, la sfârșitul lunii aprilie, o serie de trei focus grupuri, în vederea colectării de date și recomandări cu privire la funcționarea și dezvoltarea viitoare a proiectului Aquapic – centru experimental pentru copii.
Un proiect Urbaniada, cu sprijinul ING Bank, centrul Aquapic va fi amenajat în aer liber, în incinta fostei Uzine de Apă Industrială a Timișoarei, din apropierea Râului Bega. Acesta va oferi copiilor, dornici să învețe cât mai multe despre apă și mediu, activități tematice, bazate pe joc și experiment.

focus grup-aquapic-2858_resize

Focus grupul este o tehnică de cercetare calitativă a pieții, ce constă în stabilirea unei discuții pe o temă dată cu un grup, reprezentând o categorie de interes. Cele trei grupuri țintă identificate pentru a participa la focus grupurile Aquapic au fost: părinți cu copii de vârste între 5 și 12 ani, cadre didactice care predau în învățământul primar și corp profesional din domeniul apei. Au fost, astfel, intervievate 23 de persoane, iar durata unei sesiuni de discuții a fost de 90 de minute. În cadrul interviurilor au fost abordate subiecte privind oferta educațională a Centrului, programul de funcționare, modalități de auto-finanțare, precum și posibilități de colaborare și implicare a studenților și a voluntarilor în activitatea centrului.

focus grup-aquapic-2877_resize

Datele colectate au vizat aspecte ca: program de funcționare, tipul programelor oferite, accesul în centru, conținutul ofertei educaționale, surse de auto-finanțare, colaborarea cu mediul universitar și voluntariat. Datele colectate vor fi utilizate de echipa de implementare a proiectului pentru adecvarea ofertei educaționale nevoilor și așteptărilor viitorilor beneficiari ai Aquapic – centru experimental pentru copii.

focus grup-aquapic-2865_resize

Urbaniada este un concurs de proiecte ce au ca obiectiv principal ȋmbunătățirea calității vieții ȋn spațiul urban. Miza Urbaniadei este identificarea problemelor specifice spațiului urban românesc și soluționarea punctuală a acestora, prin proiecte concrete și prin ȋncurajarea dialogului ȋntre profesioniști și instituții publice, precum și a parteneriatului ȋntre organizații neguvernamentale, arhitecți și urbaniști. Urbaniada este un proiect ING Bank.

LĂSAȚI UN MESAJ