Aproape 400 de plângeri legate de violenţele din Koln-VIDEO

100

Număr uriaş de plângeri, legate de tâlhării şi agresiuni sexuale în noaptea de Revelion, depuse la Poliţia germană: 379 numai în Koln! Suspecţi ar fi, majoritatea, solicitanți de azil.

Potrivit ultimelor informaţii, 22 dintre cei 32 de suspecți identificați de poliţişti fac parte din această categorie. Printre suspecți s-ar afla nouă algerieni, opt marocani, cinci iranieni, patru sirieni, un sârb, un irakian, un american, dar și trei cetățeni germani.

Unii din suspecţi ar fi avut, pe telefoanele mobile, înregistrări video ale faptelor!

Dacă iniţial, Poliţia din Koln a susţinut că noaptea de Anul Nou a trecut în linişte, ulterior s-a dovedit că s-a încercat muşamalizarea situaţiei, în condiţiile în care patrulele au evitat să intervină în faţa unor inşi aflaţi în stare de ebrietate. Până la urmă, şeful instituţiei, Wolfgang Albers, luat la ţintă pentru pasivitatea oamenilor legii, şi-a pierdut slujba: potrivit unor surse, ar fi demisionat.

Asemenea fapte, care au scandalizat opinia publică din Germania, dar şi din lumea întreagă, au avut loc şi la Stuttgart, Hamburg, dar şi în oraşe din alte ţări.

Cele întâmplate în noaptea dintre ani au creat un nou val de critici legate de politica de deschidere față de migranți manifestată de cancelarul Angela Merkel. Aceasta pare hotărâtă să schimbe foaia: „Ceea ce s-a întâmplat de Revelion este inacceptabil. Este vorba de nişte acte infracţinoale odioase, iar Germania nu le va tolera. Statul are obligaţia să identifice soluţii, prin legi mai aspre şi prin suplimentarea prezenţei poliţiei”. Numai anul trecut, în Germania au sosit 1,1 milioane de solicitanți de azil.

LĂSAȚI UN MESAJ