Aproape 1.600 de semnături împotriva fântânii de 2 milioane de euro din Parcul Botanic

201

Acţiunea de strângere de semnături pentru a împiedica amplasarea unei fântâni muzicale în Parcul Botanic din Timișoara, dă roade. Până acum, tânăra care a iniţiat manifestarea, Svetlana Petrovici, a reuşit să strângă 1.600 de semnături.

Timişoreanca se opune, şi iată mulţi alături de ea, amplasării unei fântâni cu jocuri de lumini, apă şi muzică într-unul din cele mai vechi parcuri din oraş. Mai mult, investiţia Primăriei Timişoara ar fi una enormă – 2 milioane de euro.

„Ne opunem realizării acestei investiţii din următoarele motive:

– Timişoara nu respectă nici în acest moment numărul de metri pătraţi de spaţiu verde pe cap de locuitor impus prin lege
– Lucrările presupun spargerea şi distrugerea parcului pe zone mai extinse deoarece va fi necesară racordarea la utilităţi, precum şi amplasarea unui bazin parţial îngropat de 30×60 m
– Necesitatea depozitării materialelor de construcţii pe sit, va duce la distrugerea ireversibilă a vegetaţiei
– Fântânile arteziene au o durată de funcţionare limitată la sezonul cald, în restul anului find secate”, scrie Svetlana Petrovici pe Facebook.

Timișorenii care nu vor să vadă o fântână modernă în parcul dedicat florilor și arborilor de tot felul, pot încă să semneze petiția. O nouă sesiune de semnături va avea loc în parcul Botanic, duminică, 25 iunie, de la ora 15:00.

LĂSAȚI UN MESAJ