Aplicaţie: unde poţi aştepta mai puţin la frontieră

119

Confruntat cu nemulţumiri referitoare la timpul de aşteptare la frontieră, în vestul ţării, Ministerului Afacerilor Interne pune la punct, accelerat, noi instrumente online pentru a-i ajuta pe cei care intră sau ies din țară.

Începând de sâmbătă este funcțională o nouă aplicație online care poate fi accesată de pe orice calculator sau terminal mobil, smartphone sau tabletă, cu acces la internet.

Aplicația online poate fi accesată AICI.

„Aplicația folosește modulul de navigație furnizat de Google Maps, putându-se configura traseul către un anumit punct de trecere a frontierei ce înregistrează valori de trafic scăzute. Timpii de așteptare din punctele de frontieră sunt actualizați în timp real, pe aplicație apărând astfel trasee de culoare verde — acolo unde timpii de așteptare sunt de până în 20 de minute, de culoare galbenă — unde timpii sunt între 20 și 60 de minute și culoare roșie — unde timpii de așteptare sunt de peste 60 de minute”, a precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, comisar de poliție Monica Dajbog.

Așadar, oricine deține un telefon mobil cu acces la internet poate avea din timp reprezentarea celui mai bun traseu pentru a tranzita punctele de trecere a frontierei României, atât pe sensul de intrare, cât și pe cel de ieșire din țară, susţine reprezentanta MAI.

Pentru românii care vor tranzita punctele de frontieră în aceste zile, le reamintim că pe site-ul Poliției de Frontieră a fost introdusă o secțiune – AICI – unde este afișată media timpilor de așteptare în toate punctele rutiere de trecere a frontierei, oferind conducătorilor auto posibilitatea de a opta pentru alegerea unui traseu cât mai puțin aglomerat.

Peste 1,2 milioane de persoane au trecut, în această săptămână, pe la frontieră, o mare parte dintre ei în vestul ţării.

LĂSAȚI UN MESAJ