Apel către fotografi: se caută imagini inedite de la evenimentele din 1989, pentru o expoziție în viitorul Muzeu Naţional al Revoluţiei Române

132

Direcţia Judeţeană de Cultură Timiş face apel la cei care deţin fotografii inedite sau mai rar expuse public să le aducă pentru realizarea unei expoziţii de fotografie care se doreşte să fie vernisată pe 16 decembrie în viitorul Muzeu Naţional al Revoluţiei Române, care se va realiza în fosta Comenduire a Garnizoanei Timişoara,

Întrucât lucrările de reabilitare efectivă încă nici nu au început, DJC Timiş a început ea însăşi acţiuni de igienizare a spaţiului expoziţional din decembrie, când marcăm 30 de ani de la Revoluţia din 1989.

„Am propus Ministerului Culturii să organizăm în data de 16 decembrie o expoziţie într-o parte a acelui spaţiu, pentru a sărbători 30 de ani de la Revoluţie şi pentru a deschide măcar parţial acel spaţiu pentru cei care vor să-şi imagineze cum va arăta un muzeu acolo. Avem câteva posibile expoziţii, lucrăm la partea de conţinut şi la detalii tehnice ale spaţiului”, a declarat directorul DJC Timiş, Sorin Vlad Predescu.

El a explicat că în urmă cu cinci ani DJC Timiş a mai realizat o expoziţie similară, cu piese din colecţii personale, dedicată împlinirii a 25 de ani de la Revoluţie, dar la sediul instituţiei pe care o conduce.

„Am rugat oamenii care au foto de atunci să ne aducă şi lansăm şi acum un apel în acest sens la cei care au fotografii care nu au mai apărut în spaţiul public sau care nu au apărut des, să ni le aducă în completarea spaţiului expoziţional care există. În fosta comenduire a existat mai demult un muzeu militar şi de aceea ni s-a şi părut posibil să organizăm expoziţia”, a completat Predescu.

Până atunci, este nevoie urgentă de igienizarea încăperilor, care se va face cu sprijinul penitenciarului şi al altor instituţii, pentru a-l transforma într-un spaţiu salubru, optim pentru expoziţia din 16 decembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ