Apartamentele din Timişoara, mai scumpe cu 7% faţă de anul trecut

233

Piaţa imobiliară din Timişoara îşi continuă avansul la început de an. Potrivit experţilor în imobiliare, preţurile cerute de proprietari pentru locuinţele din oraşul de pe Bega, noi şi vechi, au crescut cu 7,1% faţă de acceaşi perioadă a anului 2016 şi cu aproape un procent faţă de ianuarie 2017.

Astfel, într-o singură lună prețul mediu de tranzacţionare a unui apartament a înregistrat un avans de 0,9% în ultima lună, de la 1.030 la 1.039 de euro pe metru pătrat util. Dacă comparăm luna februarie 2017 şi februarie 2016, atunci vedem că pe metru pătrat util se cereau 970 de euro, iar acum, preţul este de peste 1.030 de euro.

Tendinţa este acceaşi şi la nivel national. Potrivit indicelui Imobiliare.ro, suma medie solicitată de proprietari pentru apartamentele scoase la vânzare la nivel național (noi și vechi) a consemnat o creștere de 1,5%, de la 1.064 de euro pe metru pătrat util la 1.080 de euro pe metru pătrat.

“Această tendință – ce se resimte și la nivel individual, în marile orașe – poate fi interpretată ca o temperare a ritmului de creștere a prețurilor față de 2016. Rămâne de văzut, desigur, dacă trendul se va menține în lunile ce urmează”, transmite imobiliare.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.