Apariții de o frumusețe încântătoare într-o pădure din Banat. Ce au surprins în imagini pădurarii. Video

635

Patru cerbi au fost filmaţi într-o pădure aparţinând Ocolului Silvic Mehadia, din cadrul Direcţiei Silvice Caraş-Severin, animalele oprindu-se la câţiva metri de pădurari.

Pădurarii din cadrul Ocolului Silvic Mehadia din cadrul Direcţiei Silvice Caraş-Severin au filmat patru cerbi într-o pădure aparţinând Romsilva, iar imaginile, surprinse pe timpul zilei, au fost postate pe pagina de Facebook.

”Angajaţii Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva se aflau într-o acţiune de patrulare în fondul forestier când le-au ieşit în cale cei patru cerbi, din care doi suliţari, aceştia apropiindu-se la doar câţiva metri de ei”, este mesajul care însoţeşte imaginile.

Potrivit specialiştilor Romsilva, cerbul (Cervus elaphus) este un animal erbivor adaptat zonelor montane cu păduri întinse, care asigură condiţiile de linişte, adăpost şi hrană. Poate fi regăsit şi în zonele de deal, iar în ultimele decenii a fost reintrodus şi în zonele de câmpie.

Cerbii trăiesc în libertate până la 18-20 de ani şi ating o greutate de până la 300 de kilograme. Anual, în primăvară, îşi pierd coarnele, ele crescând la loc până la sfârşitul verii, înaintea perioadei de împerechere.

sursa: news.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ