Aparate medicale de două milioane de euro la Spitalul Municipal Timişoara pentru prevenirea cancerului la gravide FOTO

149

O serie de echipamente medicale de ultimă generaţie au ajuns, în acest an, la Spitalul Municipal Timişoara. În cadrul unui proiect finanţat cu bani de la Uniunea Europeană, în valoare de peste unsprezece milioane de lei, a fost realizat un centru medical inedit pentru prevenirea cancerului la gravide.

Centrul creat la „Municipal” este unul „de cercetare medicală transfrontalieră privind impactul terapeutic şi de prevenire a cancerului şi a bolilor congenitale în perioada perinatală”. În cadrul acestuia au fost realizate doisprezece laboratoare dotate cu un RMN, un mamograf digital, un ecograf performant sau un aparat de citologie.

La Spitalul Municipal Timişoara va funcţiona şi un cabinet de oftalmologie pentru nou-născuţi şi a fost amenajat un spaţiu în care bebeluşii vor fi controlaţi imediat după ce au venit pe lume.

„Al 3-lea proiect european finalizat anul acesta. Prin cele trei proiecte, Spitalul Municipal de Urgenţă Timişoara a obţinut peste şapte milioane de euro, prin care au fost modernizate şi dotate la standarde europene trei clădiri aparţinând Primăriei Timişoara şi date în administrarea spitalului.
De asemenea, prin aceste proiecte s-au achiziţionat echipamente medicale performante în valoare de peste patru milioane de euro”, a explicat medicul ginecolog Olimpia Oprea, responsabilul de proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ