Apar semne misterioase pe unele porţi. Or fi graffiti sau numerologie?

368

Românul e cunoscut ca fiind inventiv. Nu o fi inventat trenul sau macaroana sau bomba atomică ori măcar cea de cauciuc. dar tot scorneşte câte ceva. De la cele mai practice găselniţe ca: plume portable sans fin, qui s’alimente elle-même avec de l’encre, adicătelea mai simplu stiloul. Sau chestii mult mai abstracte cum ar fi celebrele spaţii barbiliene. Sunt descoperite de un român de-al nostru. Ce or fi dânsele? Păi puţină lume ştie cu adevarat, chiar dintre erudiţii acelui domeniu. La ce ajuta? Poate că la nimic, dar sunt de ale noastre, din popor. Să fim mândri de ele.
numere casa_02Oare spiritul iscoditor şi inventivitatea se vor termina vreodată? Ce mai face sau scrie pe pereţi conaţionalul nostru. Vă las să descifraţi în imagini. Scrie simplu paişpe A. Pare ceva formulă şamanică.
Dar de abia de acum începe misterul. Poate proprietarul a vrut să ne inducă în subconştient că i se rupe-n paişpe? Ori e o formă de protest împotriva RATT-ului. Că nu a reuşit să prelungească traseul celebrului troleibuzului 14 şi pe această stradă?
numere casa_03Ori e un elev delăsător căruia precis i-a fost lene să scrie formula completă a numărului pi ( 3,14 şi încă câteva sute de cifre).
Doar poştasul cartierul a fost cel mai aproape de a dibui dilema. Că doar e de meserie. „Nu stimabile, e numărul casei sau cel puţin eu aşa cred”.
Poate că, de fapt, omul s-a săturat să tot cumpere noi plăcuţe şi de fiecare dată să-i dispară ca în hău. Prin urmare şi-a marcat teritoriul aşa cum vedeţi, cu mult simţ practic dublat de umor.

LĂSAȚI UN MESAJ