Apa din unele localități timișene nu este potabilă! Are efecte nocive asupra creierului și sistemului nervos

264

Cătălin Sfarghiu, Președintele Filialei USR Săcălaz a comandat 2 analize privind apa de la rețea pentru localitățile Beregsău Mare și Beregsău Mic. Rezultatele sunt foarte clare: apa nu este potabilă, motivul principal fiind prezența manganului în apa potabilă.
Care sunt efectele toxice ale manganului? În cazul concentrației ridicate de mangan, cele mai afectate organe sunt creierul și sistemul nervos. Prezența ridicată a manganului are cele mai grave efecte asupra copiilor.

Studiile evidențiază o asociere între expunerea la mangan și hiperactivitatea, scorurile IQ mai slabe, problemele de memorie și atenție la copii. Studiile au concluzionat și raportat faptul că în 12 din 14 cazuri, manganul a fost asociat cu o inteligență și o dezvoltare mentală mai slabă. Șapte studii au raportat o legătură directă între expunerea la mangan și problemele de comportament.

Foarte important de reținut este faptul că, copiii absorb și rețin în corp mai mult mangan decât adulții.

Primăria Comunei Săcălaz, prin intermediul paginii de Facebook, a publicat mai multe buletine de analiză, însoțite de câteva rânduri în care au anunțat faptul că din punct de vedere microbiologic, calitatea apei este în conformitate cu legislația în vigoare.
Răspunsul Direcției de Sănătate Publică: ”Se interzice consumul de apă către populație”.
Potabilitatea apei rezultă din analize microbiologice și FIZICO-CHIMICE, conform legii 458/2002.

Dacă citim analizele, vom vedea că apa este potabilă DOAR din punct de vedere microbiologic, fiind depășite grav limitele admise de lege din punct de vedere fizico-chimic.
– Mangan cu limita depașită față de cea admisă de lege;
– Fier cu limita depășită față de cea admisă de lege;
– Turbiditate cu limita depașită față de cea admisă de lege;
– Amoniu cu limita depașită față de cea admisă de lege;
– Miros cu modificari, deci nu este conform legii;

„De ce se încearcă inducerea în eroare și dezinformarea populației oferind doar parțial informații din lege? Cum îndrăznesc să ne pună familiile în pericol din nepăsare, nesimțire și incompetență? Domnule primar, domnilor care administrați această comună: chiar nu va pasă de sănătatea copiilor din aceste localități? Nu există scuză pentru așa ceva, nu se poate justifica această atitudine nici măcar prin jocuri politice, corupție sau incompetență. Ați depășit o linie roșie, iar părinții și bunicii din localitate nu vă vor ierta minciunile!” a declarat Cătălin Sfarghiu, Președintele USR Săcălaz.

LĂSAȚI UN MESAJ