Anunțul ministrului de Interne, la Timișoara: Heliporturi, în toate județele, pentru elicopterele SMURD

131

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat, vineri, la Timişoara, unde a participat la depunerea jurământului noului prefect de Timiş, Liliana Oneţ, că îşi doreşte ca în fiecare judeţ să existe locuri de aterizare a elicopterelor SMURD atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte.

Vela a mai anunţat că intenţionează să achiziţioneze noi aparate de zbor pentru situaţii de urgenţă. „Vreau ca în toate judeţele să fie amenajate locuri pentru aterizarea şi decolarea aeronavelor SMURD şi pe timp de zi şi pe timp de noapte. Eu cred că este necesar, vital, ca SMURD şi tot sistemul de urgenţă să fie cât mai aproape de oameni şi timpul de reacţie de la momentul unui accident sau a unei situaţii medicale grave, până la intrarea într-un spital să fie cât mai scurt. În acest sens, varianta de a avea în toate judeţele heliporturi sau locuri de aterizare este o variantă foarte simplă. Nu implică costuri suplimentare, cred că putem susţine la nivel guvernamental, autorităţile locale să le amenajeze şi evident, să găsim şi formula administrativă pentru a nu dezvolta o birocraţie excesivă pentru autorizarea lor, dimpotrivă, pentru a găsi soluţii să fie autorizate cât mai rapid, cât mai eficient şi nu cu multă birocraţie”, a declarat Marcel Vela.

Întrebat, de asemenea, dacă va muta elicopterul SMURD de la Arad la Timişoara, Vela a spus că acest lucru nu se va întâmpla, deoarece nu vrea să abuzeze de funcţia sa.
„Ca şi locaţie, cel de la Arad trebuia să fie la Caransebeş. Când am fost primar, aprobările au fost pentru Caransebeş, doar că era domnul Igaş ministru, a zis că se aprobă, a pus o virgulă şi l-a mutat la Arad. Cel mai normal ar fi trebuit să fie ori la Caransebeş, ori la Timişoara. Nu vreau să fac un abuz acum, să îl luăm la Timişoara sau la Caransebeş, pentru că eu găsesc întotdeauna soluţii constructive pozitive. Să mai aducem nişte elicoptere, decât să luăm pe cel de la Arad”, a spus Vela.

LĂSAȚI UN MESAJ