Anunț important de la Serviciul pentru Eliberarea Pașapoartelor Timiș

2648
Timișenii care doresc sa plece în străinătate în această vară, în țări extracomunitare ar trebui sa își facă programare din timp pentru a primi pașaport. Autoritățile spun că sezonul estival și modificările legislative vor aglomera seviciile de eliberare a documentelor.

„Vă rugăm să luaţi în considerare schimbările legislative ce se preconizează a intra în vigoare de anul acesta, şi anume: paşapoartele temporare vor fi eliberate în termen de cel mult 3 zile doar în situaţii obiective în care, din motive de sănătate, familiale sau profesionale, este necesară şi urgentă prezenţa persoanei pe teritoriul altui stat şi nu există timpul necesar pentru emiterea paşaportului simplu electronic (fiind necesară prezentarea documentelor care determină necesitatea şi urgenţa deplasării persoanei în străinătate), rămânând valabile şi celelalte situaţii prevăzute de lege în prezent (călătoria în state aflate în stare de beligeranţă, când paşaportul a fost depus pentru obţinerea unor vize şi când în paşaport nu mai există file disponibile pentru aplicarea vizelor). În celelalte situaţii paşaportul simplu temporar va fi eliberat în termen de 14 zile calendaristice”, transmite Serviciul pentru Eliberarea și Evidenta Pașapoartelor Timiș.

Programul de lucru al institutiei este următorul:
– Timişoara: luni, marţi, joi şi vineri între 08:30 – 16:30, iar miercuri între 08:30 – 18:30;
– la punctele de lucru mobile:
Lugoj – joi, o dată la 2 săptămâni, 10:00-14:00;
Sânnicolau Mare – marţi, o dată la 2 săptămâni, 10:00-14:00,
Jimbolia şi Deta – marţi, o dată la 4 săptămâni, 10:00-14:00, cu precizarea că în perioada 01.06-31.08.2018 va funcţiona doar punctul de lucru mobil Lugoj.

Se pot face programări și on-line pe site-ul HYPERLINK „http://www.epasapoarte.rowww.epasapoarte.ro, accesând judeţul Timiş, iar la sediul serviciului se efectuează programări, în baza prezentării dovezii achitării taxei aferente, pentru ziua în curs sau pentru zilele următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ