Anunț despre pensii și indemnizațiile de creștere a copiilor! Ce se întâmplă de anul viitor…

181

Vești bune pentru și pentru locuitorii din vestul țării. Începând de anul viitor, indemnizația minimă de creștere a copilului se va majora cu fantastica sumă de… 17 lei. De asemenea, pensia minimă va crește de la 520 de lei, la 640 lei.

Concret, indemnizația minimă de creștere a copilului se va majora la 1.250 de lei, față de 1.233 de lei, cât este în prezent. Asta, potrivit unei Ordonanțe de urgență adoptată, săptămâna aceasta, de Guvern. Pentru asigurarea acestei majorări, indemnizația de creștere a copilului nu va mai fi raportată la salariul minim, ci la Indicele Social de Referință (ISR). În prezent, valoarea ISR este stabilită la 500 de lei, iar indemnizația va avea valoarea a 2,5 ISR.

Mai mult, conform aceleași ordonanțe de urgență, începând cu 1 iulie 2018, va crește pensia minimă de la 520 de lei la 640 de lei, precum și punctul de pensie de la 1.000 de lei la 1.100 de lei. „Aceste măsuri vin la pachet cu reducerea procentului de plată către Pilonul II de pensii, de la 5,1 la sută la 3,75 la sută, fără a fi afectată valoarea nominală din prezent. Mai precis, suma care este achitată astăzi către administratorii Pilonului II va fi cel puțin aceeași, anul viitor, dar scăderea procentului este necesară ca urmare a creșterii salariului mediu cu 20 la sută, de la 1 ianuarie 2018, măsură pe care guvernul o are în vedere în perioada imediat următoare”, se arată în ordonanța de urgență.

LĂSAȚI UN MESAJ