Anul viitor nu vor crește taxele, promite ministrul Florin Câțu VIDEO

41

Ministrul finanțelor, Florin Câțu, a făcut un drum până la Timișoara pentru a vedea cum merg treburile în filiala Timiș a partidului liberal. A fost primit de președintele Consiliului Județean, Alin Nica, și a avut discuții cu membri ai Consiliului Consultativ Economic. Cu acest prilej a făcut un bilanț rapid din punct de vedere financiar al anului ce se va încheia în curând dar a mai prezentat și câteva linii generale din proiectul bugetului economic pentru anul viitor.

Deși este evident pentru oricine că anul 2020 este unul de criză, ministrul Câțu apreciază că veniturile încasate au fost mult mai bune decât în anii anteriori. Liberalul explică faptul printr-o mai bună mobilizare a ANAF ce a reușit să strânga sumele datorate de populație dar și de marii contribuabili în mod mai eficient. Și asta în condițiile în care, conform ministrului, nu au fost mărite taxele ori impozite. Se dorește ca nici anul viitor să nu se crească taxele. Poate așa va fi. Dar este greu de spus cât realism este în acest deziderat mai cu seamă când promisiunea vine în prag de alegeri parlamentare.

„A fost un an în care, nimeni nu credea, dar veniturile la buget, după zece luni de zile, sunt mai mari decât anul trecut. Este clar că atunci când statul își plătește datoriile la timp, banii se întorc înapoi la stat. Companiile își plătesc impozitele. Blocajul nu este de la antreprenorul privat, antreprenorul își plătește banii, dar trebuie ca statul să-și plătească datoriile, asta a ajutat foarte mult. Nu am vrut ca acest cost al crizei să fie suportat în majoritate de antreprenor, ci să fie răspândit în economie. Ne pregătim pentru anul următor, vom continua în același ritm, statul va plăti facturile la timp, nu se va umbla la sistemul de taxe”, a explicat, situația ministrul Cîțu, în cadrul unei conferințe de la sediul partidului.

Din poziția de lider al CJT, Alin Nica, ar dori o mai strânsă colaborare cu mediul economic cu capital privat pentru a ridica nivelul investițiilor locale. „Să identificăm împreună soluții la problemele cu care se confruntă. În plus, trebuie să găsim metode pentru a atinge adevăratul potențial economic al județului Timiș”, a declarat președintele Nica.

LĂSAȚI UN MESAJ