Anul 2019, în fapte, cifre și imagini… partea a II-a

64

Programul amplu de informare a firmelor cu privire la reglementări europene și naţionale în diferite domenii de activitate, în colaborare cu serviciile publice deconcentrate, instituții de învățământ superior, organisme financiare, alte entități a continuat în a doua parte a anului după cum urmează.

20 iunie – CCIA Timiș, Transilvania Broker și OMNIASIG,în colaborare cu Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 5 Vest Timișoara au organizat un eveniment sub genericul: ,,Sunt fermier, sunt asigurat. Noutăți din piaţa asigurărilor culturilor agricole și noi oportunități de afaceri’’. Tema principală supusă dezbaterilor a fost Submăsura 17.1.- „ Prime de asigurare a culturilor, animalelor și plantelor”, parte integrantă a Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020. Cei peste 40 de fermieri au primit răspunsuri la toate problemele și spețele supuse dezbaterii.

20 august – CCIA Timiș, Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii și Banca Transilvania au prezentat antreprenorilor timișeni Soluțiile financiare de garantare a creditelor destinate inițierii sau dezvoltării afacerilor. ” CCIA Timiș o rganizează seminarii de peste zece ani privind informarea firmelor în privința legislației naționale și europene. O temă de mare interes este finanțarea, și iată că astăzi am organizat un nou seminar împreună cu Fondul Național de Garantare a Creditelor pe ntru IMM – uri , alături de care organiz ă m astfel de evenimente de informare de peste 10 ani ”, a spus Florica CHIRIȚĂ, Președintele Executiv al CCIAT.

3 octombrie – CCIA Timiș a găzduit conferința „Master Your Card”, un eveniment de informare a corporațiilor privind beneficiile ce pot fi câștigate de clienții companii mari din folosirea metodelor de plată electronică și a serviciilor cu valoare adăugată. Conferința face parte din seria de evenimente de informare itinerante organizate de Mastercard România și Camera de Comerț și Industrie a României. Firmele timișene participante la eveniment au primit informații utile referitoare la: opțiunile de gestionare a plăților companiilor, actorii implicați în plățile electronice, beneficiile plăților electronice pentru corporații, soluțiile de gestiune a deconturilor, practicile internaționale privind centralizarea datelor.

29 octombrie – Sala C.E.D.O. a găzduit o sesiune de networking Elite Business Women, organizată în colaborare cu CCIAT, ocazie cu care Elite Business Club a lansat rimul fond de investiţii dedicat exclusiv femeilor – Elite Business Women Investment Fund. Au fost prezente peste 60 de de femei antreprenor care au prezentat cele mai bune metode de dezvoltare a afacerilor, noutăți din domeniul antreprenorial și au împărtășit din experiența proprie în afaceri.

LĂSAȚI UN MESAJ