Anul 2019 aduce taxe mai mari la Timișoara

802

Este oficial, taxele și impozitele locale cresc în anul 2019. Aleșii locali au aprobat majorările care îi vizează pe posesorii de mașini și pe proprietarii de terenuri, persoane juridice. Apar și taxe noi, cum este cea de turism sau de căsătorie.

Potrivit hotărârii Consiliului Local Timișoara, oamenii de afaceri care dețin clădiri înregistrate ca sedii de firmă vor plăti impozitul de 1,3% din valoarea clădirii. Asta în condițiile în care darea era până acum de un procent. Persoanele fizice nu vor fi afectate de majorări.

O taxă controversată a fost și ea aprobata – taxa pe turism. Este al doilea an în care conducerea primăriei vrea să promoveze această taxă. Aceasta va fi inclusă în preţurile practicte de operatorii de turism, indiferent dacă vorbim de hoteluri, pensiuni, moteluri sau hosteluri.

„Taxa specială pentru promovarea turismului în municipiul Timişoara se va calcula de către unitatea de cazare prin aplicarea unei cotei de 2% la tarifele de cazare, exclusiv TVA, practicate de unităţile de cazare pentru fiecare zi de sejur a turistului şi se datorează pentru întreaga perioadă de cazare. Unitatea de cazare va avea obligaţia de a vărsa taxa specială colectată la bugetul local al unităţii administrativ-teritoriale în raza căreia este situată aceasta, lunar, termenul de plată fiind până la data de 10, inclusiv, a lunii următoare celei în care s-a colectat această taxă”, se arată în proiectul de hotărâre.

Cuplurile care doresc sa se căsătorească, dar vor să oficieze cununia civila în alta parte față de oficiul primăriei, vor achita 1.000 de lei.

Posesorii de autoturisme vor plăti impozite mai mari cu până la 50%.

LĂSAȚI UN MESAJ