Antreprenori de succes vin la Timișoara pentru a sta de vorbă cu liceenii! Află când are loc evenimentul

179

În data de 7 iunie, liceenii din Timișoara au șansa de a dezlega tainele unei cariere de succes, chiar de la specialiști în domeniu. Conferința „Build your own future” va avea loc la Universitatea de Vest din Timișoara (Amfiteatrul A01), de la ora 16:00, și marchează finalul ediției de anul acesta a programului Jump, prin care zeci de tineri au avut ocazia de a participa la workshop-uri de autocunoaștere și au experimentat un job în firme de top din Timișoara.

În cadrul evenimentului din 7 iunie, adolescenții vor intra în dialog cu antreprenori de succes, IT-iști, manageri și specialiști de resurse umane, precum: Raul Firu (Haufe-Lexware), Nicoleta Botosan (Visma), Gabriel Racz (Mewi), Razvan Constantinescu (Atos), Ciprian Adam (EBIG), Cristina Andreca (CMED), Alina Nicorici (Flex), Ciprian Gheran (imobiliare.ro).

Participanții vor afla povești de succes, vor avea parte de provocări, vor descoperi detalii legate de traseul profesional al celor opt speakeri, dar și care sunt lucrurile care fac diferența, cât de importantă este construcția echipei, precum și competențele valorizate de angajatori. De asemenea, cei interesați vor afla cum pot valorifica un eșec, ce le sugerează că au făcut alegerea potrivită, cum arată lumea muncii pentru o anumită specializare şi ce trasee de carieră poate să nască aceasta.

„Alegerea profesiei este un pas mare în construirea viitorului și nu e cea mai uşoară decizie pe care trebuie să o ia un licean. Ne-am dorit ca în cadrul acestui proiect adolescenții să exploreze valorile lor legate de muncă, de viaţă, să vadă ce e important pentru ei, să își identifice abilităţile – ceea ce știu ei face, interesele – ceea ce le place să facă, să își recunoască resursele, dar şi posibilele bariere ce stau în calea creionării carierei, să intre în contact cu oameni cu experiență, să audă și să analizeze traseul profesional parcurs de aceștia. În cadrul acestui proiect adolescenții au câștigat timp, încredere și s-au proiectat în viitor, în viaţa de adult angajat, văd încă de acum ce e nevoie să facă pentru a deveni mai buni în domeniul ales. Cariera pe care o dezvoltă le dă stilul de viaţă.”, spune Alina Bunei, consilier și consultant în carieră GCDF Global Career Development Facilitator și trainer MHF – Mental Health Facilitator – acreditări oferite de către European Board for Certified Counselors și NBCC România și coordonator al programului Jump.

La evenimentul din 7 iunie sunt așteptați peste 50 de liceeni. Accesul este gratuit și se face pe baza unei înscrieri prealabile aici: goo.gl/KCTLgT.

Programul de orientare în carieră Jump are scopul de a oferi adolescenților, studenților și adulților suport în evaluarea resurselor personale (abilități transferabile, aptitudini, interese vocaționale), conștientizarea ariilor de îmbunătățit, oferirea de sprijin în stabilirea unor obiective de carieră realiste și realizabile, strategii de căutare a unui loc de muncă, realizarea unui plan de acțiune pentru îndeplinirea obiectivelor de carieră, pregătirea pentru procesul de selecție – CV, portofoliu, interviu de angajare.

LĂSAȚI UN MESAJ