Angajații multinaționalelor din Banat speră și ei la majorări salariale în 2017! Cu cât vor creste salariile anul acesta?

467

Conform unui studiu de piață realizat în luna februarie, românii sunt optimişti cu privire la situaţia lor profesională în 2017. Ei se aşteaptă la o schimbare în carieră sau la creşteri salariale, scrie capital.ro.

Sondajul arată că 52% dintre români cred că vor primi o mărire de salariu în următoarele 12 luni, în timp ce 39% spun că au în plan să-şi schimbe locul de muncă anul acesta, aspirând la o situaţie profesională mai bună şi la venituri mai mari.

Optimismul românilor este mare, pentru că aproape jumătate (47%) dintre ei cred că numărul locurilor de muncă va creşte în următoarele 12 luni. Mai mult, 69% dintre respondenți consideră că cererea angajatorilor va fi în special pentru forţă de muncă specializată.

În privința uşurinţei cu care ar putea să-şi găsească un loc de muncă, bărbaţii sunt mai încrezători decât femeile – 52% dintre bărbaţi cred că le va fi uşor să-şi găsească un job în 2017, versus 46% dintre femeile care au răspuns la acest studiu. Studenţii şi tinerii sunt cei mai optimişti că-şi vor găsi un loc de muncă în acest an, 64% mizând că vor face acest lucru cu uşurinţă.

Studiul nu spune câți dintre respondenți au fost dintre bugetari și câți dintre cei angajați la privat. Cei din urmă așteaptă și ei să beneficieze de măririle salariale promise de Guvern, ținând că un procent semnificativ muncesc în Vestul țării, regiunea aflată pe locul doi, după București nî privința aportului în economia națională.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ