Angajaţii MAI, pe „frontul alb”. Intervenţii, inclusiv în zona de vest a ţării. Vezi imagini impresionante – GALERIE FOTO

110

Peste 12.700 de angajați a Ministerului Afacerilor Interne au acționat în 16 județe, în ultimele zile, pentru a ajuta persoane afectate de viscol și zăpezi! Județele afectate au fost cele din sudul şi estul ţării, dar şi unele din zona de vest – Caraș-Severin, Hunedoara, potrivit celor anunţate sâmbătă de reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, care au oferit detalii mai ales despre activitatea pompierilor.

Pompierii au fost solicitați să intervină la 5.700 de situații de urgență, dintre care 330 de incendii, 4.135 de situații care necesitau acordarea primului ajutor, 18 misiuni de descarcerare și 214 pentru deblocare/salvare. În această perioadă, 3.935 de persoane au persoane au fost asistate medical de pompierii și medicii SMURD și 1.411 persoane au fost salvate de la moarte.

Inspectoratele pentru situații de urgență au utilizat peste 1.700 de mijloace tehnice, mai ales autospeciale, autofreze și camioane.

În condiții de viscol și ninsori abundente, echipajele de salvatori au realizat peste 3.800 de misiuni în urma cărora 1.200 de persoane au fost salvate, iar 490 asistate medical. Pompierii au intervenit pentru deblocarea și salvarea persoanelor surprinse de viscol pe anumite tronsoane de drum, dar și pentru transportul persoanelor cu probleme medicale din zone greu accesibile.

În cele cinci zile de ninsori abundente, 29 de femei însărcinate au fost asistate de salvatori sau transportate la spitalele din apropiere. Echipajele serviciilor de ambulanță din cele 16 județe au fost angrenate în peste 12.300 de misiuni. De asemenea, în această perioadă, elicopterele MAI au efectuat 47 de zboruri.

LĂSAȚI UN MESAJ