Angajații fabricii Nestle din Timișoara protestează la București. Vor să intre în greva foamei

170

Angajații fabricii Nestle Timișoara vor protesta vineri în fata sediului central al companiei din București și susțin că, în cazul în care nu vor primi pachetele compensatorii solicitate, unii dintre ei vor intra în greva foamei, se arată într-un comunicat al Federației Sindicatelor din Industria Alimentară.

„In semn de nemulțumire față de refuzul continuu al reprezentanților companiei de a da curs cererilor sindicatului privind acordarea unor pachetelor sociale compensatorii, la fel ca în alte state membre ale Uniunii Europene, sindicatul împreună cu federația organizează un protest la sediul central din București”, se arată în comunicat.

Acțiunea va avea loc pe 29 martie, între orele 10:00 și 12:00.

Dacă cerințele sindicaliștilor nu vor fi onorate, aceștia precizează că se va trece la acțiuni extreme ale unor reprezentanți ai sindicatului din companie, care, la o dată ce va fi anunțată ulterior, vor intra în greva foamei.

Acțiunile au început în data de 12 martie, când toți angajații au purtat banderolă la mână în semn de protest, iar din data de 18 martie, zilnic, între orele 15:00 si 17:00, în fața fabricii se scandează împotriva companiei și a faptului că factorii de decizie din România sunt neputincioși și dezinteresați în fața acțiunilor de distrugere a companiilor și a locurilor de muncă.

Organizația susține că are sprijinul Uniunii Internaționale a lucrătorilor din Alimentație, Agricultură, Hoteluri, Restaurante, Catering și Tutun (IUF), organizație internațională la care FSIA – SINDALIMENTA este membră.

LĂSAȚI UN MESAJ