Anchetă internă la IPJ Timiș. Bărbatul ucis cu drujba a cerut ajutor unui polițist care i-a spus să se culce

1631

Este anchetă internă la Inspectoratul de Poliție Județean Timiș după oribila crimă de la Sânandrei. Doru Sebastian Munteanu, aflat în prezent după gratii, a tăiat cu drujba ușa casei în care locuia Mihai Laiu și l-a tăiat pe bărbat de viu.

Crimă la Sânandrei, joi dimineața. Bărbat decapitat cu o drujbă, după ce a fost alergat prin curtea casei

Operațiunea nu a fost însă una rapidă, ținând cont de faptul că Munteanu a tăiat cu drujba ușa casei în care locuia victima. Potrivit unor surse judiciare, îngrozit de sunete, Mihai Laiu ar fi cerut ajutor la 112 înainte să fie ucis. Apelul lui a fost redirecționat spre un polițist. Omul legii i-ar fi spus victimei să se ducă la somn pentru că sunetul de drujbă se aude de la vecini. Câteva zeci de minute mai târziu, bărbatul a murit în cel mai oribil mod cu putință, fiind tăiat de viu.

Poliția Județeană Timiș confirmă ancheta internă printr-un comunicat de presă:

La data de 31 ianuarie a.c., polițiștii au fost sesizați prin SNUAU 112, cu privire la faptul că o persoana a distrus cu o drujbă ușa de acces a unui imobil de pe raza comunei Sânandrei. Ajunși la fața locului, polițiștii au constatat că un bărbat, de 32 de ani, ar fi tăiat în zona capului un bărbat, de 45 de ani, cu o drujbă.

Bărbatul, cercetat pentru omor calificat, a fost reținut pentru 24 de ore, iar în prezent este arestat preventiv, aflandu-se în Centrul de Reținere si Arestare Preventivă din cadrul I. P. J. Timiș.

În urma comiterii faptei, conducerea I. P. J Timiș a declanșat verificări interne, privind activitățile specifice desfășurate ante și post eveniment, dar și cu privire la modul de acțiune al tuturor polițiștilor, de la momentul semnalării până la finalizarea cercetării la fața locului.

În urma verificărilor, s-a stabilit ca în urma primului apel la 112, nu a fost direcționat echipaj la fața locului, de către dispecer. Ulterior, la al doilea apel, după 7 minute, a fost trimis un echipaj, care a constat omorul și a identificat și imobilizat autorul faptei.

La data de 21 februarie a.c., conducerea I. P. J Timiș a declanșat cercetarea prealabilă față de polițist, totodată, fiind sesizat si Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara, cu privire la săvârșirea infractiunii de neglijență în serviciu, de către polițist.

Crimă la Sânandrei, joi dimineața. Bărbat decapitat cu o drujbă, după ce a fost alergat prin curtea casei

LĂSAȚI UN MESAJ