ANCHETĂ! Inspectorii ANI continuă verificarea averii fostului candidat PNL la Primăria Dumbrăviţa!

1392

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a solicitat Primăriei Dumbrăviţa contractele încheiate de instituţie, de regiile din subordine şi de societăţile comerciale înfiinţate de consiliul local cu firmele consilierului Iulian Abălaru.

Averea fostul candidat PNL la funcţia de primar al localităţii este verificată de inspectorii de integritate, după ce în spaţiul public a apărut informaţia că firma la care Iulian Abălaru este asociat, SC Yanca Club SRL, a încasat 25.200 de lei de la Primăria Dumbrăviţa, în urma unui contract de prestări servicii (nr. 1536/30.01.2015) care a avut ca obiect “servicii de restaurant şi de servire a mâncării pentru 60 de persoane”.

Astfel, într-o nouă adresă semnată de inspectorul de integritate Anca Delia Băltăreţu, se solicită copii după toate contractele în care Iulian Abălaru sau rudele sale au fost sau sunt asociate, respectiv SC Yanca Club SRL, SC Studio Fit SRL, SC Studio Fit Club SRL şi SC Abălaru Paula Întreprindere Individuală, toate având sediile sociale în Dumbrăviţa. Facturile cu numerele 312/19.02.2015 şi 338/28.08.2015 emise de firma Yanca Club au fost semnate şi date la plată de primarul Victor Malac.

Este posibil ca după finalizarea verificărilor ANI, Iulian Abălaru să-şi piardă mandatul de consilier local şi să nu mai poată candida la nici o funcţie publică timp de 3 ani. În această situaţie, locul lăsat liber în Consiliul Local Dumbrăviţa va fi ocupat de următorul candidat de pe lista PNL, respectiv Elena Rodica Pîrjol.

LĂSAȚI UN MESAJ