”Amnistia și grațierea – Atentate la sănătatea societății!”, consideră Nicolae Robu

144

Ordonanțele amnistiei și grațierii au devenit subiectul zilei, constituind un interes public pentru toți cetățenii țării. Oamenii au început să iasă în stradă încă de seara trecută, urmând să se întâlnească din nou în această seară. Primarul Timișoarei vine și el cu argumente dure împotriva celor două ordonanțe.

”Devoalarea, demonstrarea vinovăției și pedepsirea în ultimii ani a unor indivizi sus-puși -în politică, în diverse instituții ale statului sau administrației publice locale sau în mediul de afaceri, deopotrivă-, indivizi care s-au crezut de neatins și au și fost percepuți ca atare, dincolo de faptul că au reprezentat un act de dreptate în sine, au contribuit din plin la descurajarea atât a marilor fărădelegi, cât și a celor mărunte, prin frica indusă în cei cu aplecare înspre așa ceva.

A se veni, acum, cu amnistierea și grațierea unor indivizi care au sfidat legea și pe cei din jur reprezintă un rău de dimensiuni incomensurabile, un adevărat atentat la sănătatea societății românești.

Pe de altă parte, campania de decredibilizare a justiției dusă cu atâta osârdie de PSD și acoliții săi, de la câștigarea alegerilor până în prezent, ca suport pentru amnistie și grațiere, este un act de iresponsabilitate, pur și simplu.

Existența unor erori în actul judiciar -așa cum, pentru că nimic nu e perfect, există, inevitabil și în cel ingineresc, medical, educațional, de business etc.- nu trebuie folosită pentru a anatemiza sistemul în ansamblul său și pe cei ce-l servesc, în bloc, ci, dimpotrivă, la intervenții corective punctuale și, unde este cazul de sistem, care să restrângă posibilitățile de a se greș

Așadar, NU amnistiei și grațierii, NU campaniei de decredibilizare a instituțiilor judiciare”!, transmite edilul pe pagina sa de facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ