Amical de lux cu ”frații” londonezi

79
LONDON, ENGLAND - DECEMBER 17: Tim Swiel of Quins runs in to score a try during the European Rugby Challenge Cup match between Harlequins and Timisoara Saracens at Twickenham Stoop on December 17, 2016 in London, United Kingdom. (Photo by Julian Finney/Getty Images)

Rugbiștii din Ronaț fierb de nerăbdare înaintea unui moment unic în viața sportivă: un meci contra campioanei europene. Evenimentul are loc vineri, la Londra, și le va opune pe ”înruditele” Saracens London și SCM Timișoara Saracens.

Un singur meci test și-au programat campionii României la rugby în această vară; însă nu orice meci, ci unul în compania reginei Europei – Saracens London, vineri seara pe tărâm britanic. Partida reprezintă un veritabil meci de gală pentru orice rugbist român, șansa de a înfrunta câțiva dintre sportivii de top ai continentului, fie și într-un meci de verificare.

”Este o șansă excelentă să jucăm cu o echipă de acest calibru. Ei sunt precum Barcelona sau Manchester United în fotbal. Va fi un meci în care trebuie să arătăm că luptăm până la capăt, că avem curaj că ne apărăm foarte bine; Vom avea multe de învățat în acest joc. Le-am spus băieților să uite ce s-a întâmplat în Cupa Regelui, a fost o lecție binevenită într-un moment bun și au învățat că nu te poți relaxa niciodată pe teren”, a punctat antrenorul Matt Williams.

Timișoara nu va deplasa cea mai bună formulă de joc la Londra pentru confruntarea de vineri seara, ora 21,30. Unii jucători absentează din pricina accidentărilor – cel mai recent pe această listă fiind fundașul Cătălin Fercu devenit indisponibil după o fractură de peroneu. Alții revin după alte accidentări și nu vor risca recidive într-un joc amical.

Pentru cei care vor fi vineri pe Allianz Park rămâne o șansă unică de a demonstra nivelul în compania unui adversar de 5 stele. ”Ca și rugbist nu ai multe șanse în viață să joci contra campioanei Europei. Este o ocazie imensă să evoluezi contra unei echipe de acest nivel și trebuie să dăm maximum din ce putem”, a completat căpitanul Vasile Rus.

 

LĂSAȚI UN MESAJ