Amenzile și agenții ”undercover” civilizează timișorenii și turiștii

41

Timișorenii și turiștii au început să fie mai civilizați. O arată cifrele Poliției Locale, reprezentanții acesteia confirmând că a scăzut numărul persoanelor care aruncă deșeuri pe jos în zona centrului Timișoarei. De ce? Pentru că zeci de oameni sunt amendați zilnic, după ce sunt văzuți de agenții în civil că aruncă resturi pe jos.

În ultima săptămână au fost sancționați 61 de oameni pentru că au aruncat pe jos coji de semințe, mucuri de țigări, pungi sau hârtii.

”Așa cum s-a anunțat deja, polițiștii locali au efectuat și verificări pentru depistarea asociațiilor de proprietari și ai societăților comerciale care nu respectă modul de precolectare a deșeurilor scoțând în zona pietonală pubelele cu deșeuri cu mai mult timp înainte de a fi preluate de reprezentanții societății de salubrizare, creând astfel disconfort și conferind zonei un aspect inestetic, cu atât cu cât este frecventată de mulți timișoreni ieșiți la plimbare și turiști.

Polițiștii locali au luat măsura sancționării contravenționale în cazul societății Bun-Vast SRL – restaurant chinezesc și a unei asociații de proprietari de pe str. Vasile Alecsandri care nu au respectat prevederile HCL 371/2007 referitoare la precolectarea deșeurilor, sancțiunile fiind de câte 2500 lei fiecare”, spun reprezentanții Poliției Locale.

Poliția Locală Timișoara atrage atenția că în continuare patrulele de polițiști locali în civil și în uniformă vor acționa pentru sancționarea celor care nu respectă curățenia și legile în vigoare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ