Amendat pentru nerespectarea izolării și introdus cu forța în carantină

28

Oamenii legii din Timiș continuă să verifice persoanele care trebuie să stea izolate sau în carantină. În ultima zi, forțele de ordine au depistat un timișean care a ieșit din izolare și l-au amendat. Mai mult, acesta a fost băgat cu forța în canatină și va suporta costurile cazării.

”Polițiștii continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.  În ultimele 24 de ore, a fost verificate 1384 persoane privind respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse (izolare/carantină). A fost depistată o persoană care nu a respectat măsura de izolare, iar amenda aplicată a fost de 1000 de lei. Totodată, persoana a fost introdusă în carantină, costurile de carantinare fiind suportate de aceasta”, a transmis Prefectura Timiș. În acest moment, în Timiș, sunt 2.308 persoane în izolare și alte 151 în carantină. Nicio persoană nu a fost confirmată cu COVID-19 în ultimele 24 de ore.

Pe Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență (https://fiipregatit.ro/) poate fi consultat Ghidul pentru Starea de Alertă, care cuprinde răspunsuri la cele mai frecvente întrebări, precum și explicații și reglementări referitoare la Starea de alertă. De asemenea pe aceeași platformă există încă 11 ghiduri COVID-19 (Cumpărături, Transport în comun, Simptome, Interacțiune cu Poliția, Autoizolare, Întrebări și mituri, Informare corectă ș.a.)

LĂSAȚI UN MESAJ