Amendă record primită de un șofer român în Germania!

891

Poliţiştii au descoperit că românul, șofer de TIR, manipulase aparatul tahograf şi avea înregistrată o singură pauză într-un interval de patru zile, relatează wa.de.

Românul a fost oprit pentru un control de rutină pe data de 28 august, pe autostrada A2, aproape de Dortmund. După ce au verificat încărcătura și actele aferente, polițiștii au controlat și tahograful, descoperins că şoferul avea înregistrată o singură pauză obligatorie în patru zile.

Suspectând că aparatul a fost manipulat, ofițerii l-au dus la un service specializat, unde s-a descoperit un senzor activat de şofer, care schimba înregistrările tahografului. Potrivit poliţiştilor, tehnologia folosită de român este de ”ultimă generaţie”.

Poliţiştii au confiscat dispozitivul, iar şoferul român a fost amendat cu 21.000 de euro. Șoferul a primit și o a doua amendă, de 350 de euro, pentru că a depășit de mai multe ori limita legală de viteză.

Românul a stat cu camionul în service timp de patru zile şi a putut să îşi continue drumul abia după ce firma la care era angajat a plătit amenda.

sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ