Ambuteiaje la Timișoara, după Paști! Reabilitarea unor poduri va impune restricții în trafic

244

Contractele de modernizare, reabilitare şi lărgire a podurilor Eroilor şi Dragalina (Ştefan cel Mare), din Timișoara, au fost semnate. Autorităţile locale s-au înţeles cu constructorii şi au decis ca şantierele să demareze după Paşti. Va fi haos în zona Gării – Iosefin din această cauză.

Autorităţile nu au stabilit deocamdată cum va fi refigurat traficul rutier pe timpul lucrărilor, dar cert este că unele rute vor fi schimbate. S-ar putea ca pe fiecare pod să se circule doar pe câte o bandă, dar detaliile nu au fost încă stabilite.

Potrivit documentelor aprobate deja de Consiliul Local Timişoara, costul modernizării celor două poduri este de 14 milioane de lei. Pentru refacerea Podului Eroilor sunt alocate 5,6 milioane de lei, iar pentru Ştefan cel Mare se vor cheltui 8,6 milioane de lei. O bună parte din finanţare vine de la Guvern, prin programul PNDL.

Vestea cea mai bună este că proiectele au fost avizate şi de Direcţia Judeţeană pentru Cultură Timiş. Aşadar, totul este pregătit pentru începerea lucrărilor.

Podul Ştefan cel Mare va suferi cele mai multe modificări. Liniile de tramvai vor rămâne pe mijlocul podului, dar vor fi delimitate, iar maşinile nu vor mai trece peste ele. Pentru şoferi se vor crea câte două benzi pe fiecare sens. Astfel, podul va fi lărgit. Vor fi adăugate console pe lateral, iar acestea vor constitui suportul pentru trecerile de pietoni şi pentru piste de biciclete.

Podul Eroilor nu ridică atâtea probleme, deoarece pe aici nu trece transportul în comun. Totuși, şi calea lui rulantă va fi lărgită la 4 benzi. Şi aici se vor construi trotuare şi piste pentru biciclete. Piatra cubică se va refolosi, dar ea poate fi utilizată în altă parte, pentru că podul nu este monument istoric de sine stătător, ci este doar amplasat în arie protejată, ceea ce permite scoaterea pietrei.Po

LĂSAȚI UN MESAJ