Ambrozia a năpădit Timişoara, nimeni nu se ocupă de îndepărtarea ei

1700

Vară de vară, persoanele alergice care locuiesc în Timişoara se confruntă cu aceeaş problemă: ambrozia. Planta a împânzit oraşul şi în acest sezon cald şi creează disconfort pentru mii de oameni care au reacţii adverse la substanţele emanate de ambrozie. Din păcate, autorităţile nu intervin cum ar trebui.

În cimitire, în cartierele mărginaşe, cum sunt Plopi şi Kuntz, dar şi pe terenurile dintre blocuri, ambrozia a acoperit aproape tot oraşul. Aceste suprafeţe aparţin municipalităţii şi Primăria este cea care ar trrebui să intervină să eradicheze planta.

Însă cele mai afetate zone unde creşte ambrozia în voie sunt terenurile de la marginea oraşului. Multe dintre ele au rămas neocupate de vile şi nu sunt îngrijite de proprietari. Aşa se face că ambrozia creşte aici necontrolat. Responsabilitatea îndepărtării ei de pe proprietăţile private intră în sarcina deţinătorilor, dar aceştia nu fac operaţiunile necesare. Ei riscă amenzi care pot ajunge, în funcţie de gravitatea situaţiei, şi la 50.000 de lei.

Polițiștii locali de la Serviciul Protecția Mediului au făcut controale şi au sancţionat mai mulţi proprietari de terenuri virane sau extravilane acoperite cu ambrozie.  În primele șase luni ale anului au fost făcute 162 de verificări. Au fost aplicate 46 de amenzi în valoare de 68.000 lei.

„În urma somațiilor aplicate, 20 de proprietari s-au conformat și au igienizat terenurile deținute în proprietate, o parte a locațiilor fiind în lucru, în faza de identificare a proprietarilor și somare a acestora”, transmit reprezentanții Poliției Locale.

5 COMENTARII

  1. Nu trebuie inceputa starpirea ambroziei in august-septembrie ca nu facem decat sa imprastiem semintele ei. Din iunie trebuie smulsa, ierbicidata, cosita macar. Majoritatea oamenilor ignora problema, desi au alergie puternica la ambrozie, dar sunt in faza de negare. Nuuuu, doar imi curge nasul, si-mi lacrimeaza ochii, nu am alergie, doar am racit. Gresit, au alergie, si procentul este de 25%.

  2. Autoritatile care sunt responsabile pt.asa ceva ar trebui date in judecata si atunci o sa vedeti cum o sa se faca ceva.Cu cat mai multe procese cu atat o sa se ia atitudine mai repede.Eu asa am procedat.

  3. Autoritatile responsabile pt.asa ceva trebuie date in judecata.Cu cat mai multe procese cu atat mai repede o sa se ia atitudine.Eu asa am procedat si asa ar trebui sa faca toti cei alergici nu doar sa se vaite,sa ia atitudine.

LĂSAȚI UN MESAJ