Ambasadorul Austriei, la Timișoara: ”În Timiș există un potențial mare pentru intensificarea turismului” VIDEO

285

Austria este unul dintre principalii parteneri economici ai României, fiind pe locul II în topul investitorilor străini din țară, după capitalul investit și locul VIII în topul partenerilor comerciali.

La nivelul județului Timiș, conform statisticilor ORC Timiș, în topul investitorilor străini din județ, Austria ocupă locul III, ca și număr de companii și locul 6 ca și valoare a capitalului social străin subscris.

În urma vizitei ambasadorului Austriei, la Camera de Comerț, Industrie și Agricultură din Timiș, s-a discutat despre relația economică dintre Timiș și Austria, în special, potențialul turistic dobândit de Timișoara. În urma titlului câștigat, de Capitală Culturală a Europei, orașul de pe Bega este tot mai mult vizat în relațiile economice și de dezvoltare, precum parteneriate și promovare, la nivel internațional.

”Ambasada Austriei are o foarte bună colaborare cu regiunea Timiș. Avem un inteeres foarte mare de a intensifica colaborarea. În Timiș există un potențial foarte mare pentru intensificarea turismului. Dezvoltarea va avea loc și mai mult în viitor, având în vedere alegerea Timișoarei ca și Capitală Culturală Europeană. Am discutat astăzi în cadrul Camerei de Comerț și alte modalități de colaborare în regiune, între firmele austriece și firmele românești. Ambasada Austriei va sprijini o delegație a firmelor din Timiș în landul Austriei Inferioare. Pentru regiunea istorică a Banatului identificăm posibilități de colaborare. Există o euroregiune care cuprinde județe din România și regiuni din Serbia și din Ungaria. Noi, din partea Ambasadei Austriei suntem dispuși să colaborăm cu această euroregiune”, declară ambasadorul Republicii Austria, Gerhard Reiweger.

Discuțiile purtate între ambasadorul Austriei și conducerea Camerei de Comerț din Timiș au vizat totodată economia județului, dar și propunerile de colaborare pentru anul 2017.

”Domnul ambasador ne-a asigurat că vom avea relații foarte bune cu atașatul comercial al Ambasadei, prin care vom ajunge la Camera Federală Economică a Austriei. Am discutat și despre evenimentele deja organizate cu firmele austriece. Convingerea noastre este că după această întâlnire colaborarea va fi mult mai amplă. Domnul ambasador a avut tendința de a accentua partea culturală și cea socială, dar l-a interesat si partea economică și mediul de afaceri din Timiș. A înțeles necesitatea unei parteneriat de afaceri. Sperăm ca în anul 2017 să organizăm împreună o expoziție la Centrul Regional de Afaceri.

Ambasadorul a încheiat întâlnirea cu o propunere făcută Camerei de Comerț. Propunerea vizează uniunea Camerei de Comerț, împreună cu Primăria și Prefecura, în vederea organizării unei expoziții în Austria. De asemenea s-a insistat foarte mult pe implicarea firmelor austriece în domeniul construcțiilor. În acest caz ambasadorul a cerut licitații cât mai transparente, cu scopul câștigării de către firmele austriece la calitatea cea mai bună, nu la prețul cel mai mic.

LĂSAȚI UN MESAJ