Alzheimeriștii și etnobotanicii. Se pregătesc parkinsonienii…

224

Boala Alzheimer afectează, spun specialiștii, zone ale creierului ce controlează memoria, inteligența, capacitatea de judecată, limbajul și comportamentul. Este exact definiția membrului PSD. Născut în negura vremurilor, când teroriștii zburdau ca strigoii prin România, PSD este o religie monoteistă al cărei fondator a fost unicul Ion Iliescu, profesor doctor docent de sinergia faptelor și meandrele concretului. Boala, cum spun cercetătorii care au necropsiat niște cadavre de Homo FeSeNius, se asociază și cu tulburări de comportament, de personalitate, cu pierderea abilității de a gândi corect și a abilității de a efectua activitățile zilnice. EXACT. Se poate observa zilnic. Dacă privești atent și cu luare aminte…

O altă specie cu care România se mândrește, desigur, sunt etnobotanicii. Nu s-a dovedit științific încă, dar etnobotanicii au aceleași rădăcini feseniste, care s-au amestecat cu mulțimea în timpul Big-Bang-ului care a avut loc în Republica Socialistă Miorița, un fel de gaură neagră în curs de dispariție în noua configurație a noii ordini universale. Etnobotanicii, ca niște spirite libere, după cum s-au autodeclarat, s-au tot mârlănit ba pe stânga, ba pe dreapta, de nu se mai știe care-i pe creanga lui și care-i urmașul de pe poteca din pădure, acoperită de frunze și de stele…

Și în această perpetuă mișcare browniană, cum s-a dovedit inclusiv științific, mai apar, din când în când, la managementul prafului de polen de pe burta albinei, parkinsonienii.

Fulgurant, meteoric, ca o tornadă într-un ibric al doamnei Nina, când îi pregătește lui nea Nelu cafeaua din boabe de Moscova, o mai veche pasiune și îndatorire… Parkinsonienii se aruncă în arena publică fără putința de a-și controla mișcările corpului. Unii se jură că în numele lui Zamolxe. Celulele nervoase de la nivelul creierului parkinsonianului produc, spun oameni mai documentați ca subsemnatul, o substanță chimică, dopamina, un mediator chimic sau un neurotransmițător. Cum ajung în arenă, celulele nervoase se distrug, fapt care duce la nivele scăzute ale dopaminei. Așa se explică de ce indivizi altfel normali și cu mintea acasă încep deodată să se învârtească haotic și fără destinație. La ăștia, nu se simte nevoia unui tratament până când simptomatologia nu se înrăutățește.

P.S.: Pentru a împăca și capra și varza și lupul de pe rețelele de socializare, subliniez, mai ales pentru alzheimeriști, să-și aducă aminte (sic!) că jumătate din turmele de șobolani portocalii au trecut sub aripa protectoare a moroiului suspendat. Așa că doar cealaltă jumătate s-a strecurat sub fusta încăpătoare a Mumei Pădurii.

LĂSAȚI UN MESAJ