Alocațiile vor fi dublate abia peste doi ani. Cu cât cresc de la 1 septembrie

57

Guvernul vrea să crească alocațiile copiilor cu 20%, de la 1 septembrie. Executivul discută o Ordonanță de Urgență pentru a face acest lucru, dar nu le va dubla, așa cum prevede legea.

Alocațiile vor fi dublate abia peste doi ani, adică la 1 iulie 2022.
CCR a cerut Guvernului să dubleze alocațiile la 1 august 2020.
Guvernul discută, în şedinţa de miercuri, o OUG care prevede creşterea alocaţiilor cu 20% de la 1 septembrie.

”Ministerul Muncii va prezenta astăzi proiectul de OUG care prevede în mod expres dublarea alocaţiilor pentru copii, 300 de lei pentru copii între 2 şi 6 ani şi 600 de lei între 0 şi 18 ani pentru cei cu dizabilităţi. Creştere de 20% de la 1 septembrie, iar apoi etapizat”, a declarat, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern Violeta Alexandru, ministurul Muncii.

Aceasta a explicat că alocaţiile vor mai creşte de două ori în 2021, ia 1 ianuarie şi 1 iulie, cu câte 20%, la fel şi în 2022.

”Deci, alocaţia dublată va fi la data de 1 iulie 2022. Am văzut prognozele şi putem avea resurse pe ritmul de creştere a alocaţiilor”, a afirmat, la rândul său, premierul Ludovic Orban.

Potrivit legilor adoptate în Parlament, la 1 august Guvernul trebuia să dubleze alocațiile copiilor, iar CCR a transmis Executivului să nu mai amâne termenul.
Sursa: observatornews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ