Alocarea de bani pentru Capitală Culturală Europeană, între legalitate şi ilegalitate

188

Consiliul Judeţean Timiş a alocat, în şedinţa de vineri, 200.000 de lei Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală Europeană. Problema este că hotărârea a fost luată de consilieri fără avizul secretarului CJ Timiş, cel care răspunde de legalitatea hotărârilor.

Avizul nu a fost dat, spune secretarul Dănuţ Ardelean, pentru că există riscul ca inspectorii Curţii de Conturi să declare finanţarea ilegală, aşa cum s-a întâmplat în cazul Primăriei Timişoara. Cu toate acestea, fără a fi siguri de legalitatea hotărârii, aleşii judeţeni şi-au dat acordul pentru ca asociaţia culturală să primească cei 200.000 de lei.

„Dosarul pentru candidatura Timişoarei la titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021 se depune în 12 august, iar în luna septembrie o comisie vine la Timişoara pentru a verifica acest dosar. Există posibilitatea ca cei din comisie să întrebe de ce nu s-a mai finanţat de la Consiliul Judeţean şi Timişoara să fie depunctată”, a susţinut Adrian Negoiţă de la PSD, preşedintele Comisiei de Cultură din cadrul CJT.

Secretarul le-a explicat consilierilor judeţeni că hotărârea poate fi luată şi fără a deţine avizul juridic. Însă dacă se iveşte vreo problemă ce privește legalitatea, atunci răspunderea cade pe umerii aleşilor judeţeni.

Astfel, proiectul a trecut cu 31 de voturi pentru şi 5 abţineri. Anul trecut, Consiliul Judeţean Timiş a dat puţin peste 100.000 de lei Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală Europeană.

LĂSAȚI UN MESAJ