Alina Gorghiu vorbește în numele lui Iohannis

233

Senatorul PNL Alina Gorghiu a declarat joi, la Timişoara, că preşedintele Klaus Iohannis a procedat constituţional în ceea ce priveşte acceptarea nominalizării social-democratei Viorica Dăncilă pentru funcţia de prim-ministru.

”Preşedintele Klaus Iohannis a reacţionat exact în parametrii constituţionali şi pe aritmetica pe care o are în parlament. Nu avea o altă marjă de manevră decât cea exprimată. Asta spune Constituţia (…). Este o mare eroare să-l culpabilizezi pe preşedinte că a respectat Constituţia”, a afirmat Alina Gorghiu, într-o conferinţă de presă.

Senatorul liberal a subliniat că şeful statului a avut şi are o misiune extrem de dificilă de fiecare dată „când se intersectează instituţional cu PSD”, dar a fost ”singurul factor de stabilitate pe tot parcursul anului 2017, cum va fi şi în 2018”.

Gorghiu a susţinut că anul 2017, care nu era unul cu mize electorale, nu a fost fructificat de alianţa de guvernare PSD-ALDE pentru a pune în aplicare proiectele cu care a câştigat alegerile.

Ea a punctat că nicio ţară nu poate rezista patru ani cu o guvernare ce creează crize sociale, politice şi economice, cu o ”conducere haotică”, aşa cum a dat PSD în 2017, şi a susţinut că PSD ”nu îşi permite” să materializeze ameninţarea pe care ”o flutură public” permanent că va începe demersurile de suspendare a preşedintelui, întrucât un astfel de gest ”i-ar asigura lui Iohannis cel de-al doilea mandat prezidenţial”.

Pe de altă parte, Alina Gorghiu a subliniat că învestirea Cabinetului va fi votată în plenul Parlamentului.

”Dacă acest guvern nu va obţine majoritatea, situaţia politică se va schimba radical, dar lucrul acesta se va vedea la vot. PNL a demarat discuţii cu parlamentarii pentru a se da vot negativ acestui Cabinet”, a completat Gorghiu.

Parlamentarul PNL a mai afirmat că prioritatea fundamentală a formaţiunii politice din care face parte trebuie să fie, pentru anul 2018, unitatea Dreptei, menţionând că „PNL, USR, PMP, Nicuşor Dan şi Dacian Cioloş ar trebui să stea la aceeaşi masă”.

 

AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ