Alina Gorghiu somează Guvernul

247

Senatorul PNL de Timiș Alina Gorghiu crede că așa nu se mai poate. Și trebuie luate măsuri. Prima măsură l-a care s-a gândit este o somație adresată Guvernului. Toate poticnelile și bâlbele din actul de guvernare sunt sancționate și criticate de politiciana liberală. Acesta este numit utopic, ridicol, iresponsabil, populist și în multe alte feluri. Chiar dacă nu oferă soluții alternative, opiniile dânsei ar putea să aibe părți de adevăr dar și posibile exagerări. Rămâne la latitudinea cititorilor de a decela ce este de luat în seamă și ce este doar luptă politicianistă, așa cum se procedează vara în lipsa altei activități mai lucrative.

Solicit Guvernului să facă publice analizele și rezultatele simulărilor făcute pentru implementarea ideilor din ridicolul program de guvernare, pentru a se termina definitiv cu aceste idei iresponsabile și pentru a vedea toți românii, cum a vrut să guverneze PSD.
Ridicolul este singurul atribut rămas unui PSD care nu s-a îndurat să renunțe decât așa, cu țârâita, la un program de guvernare despre care știau toți că a eșuat.

Au amânat cât au mai putut orice decizie, sub cuvânt că fac ”simulări”, de parcă era nevoie de simulări pentru a ști că impozitul pe cifra de afaceri este sinonim cu dezastrul economic. De fapt, nu au fost nimic altceva decât amânări sau mai corect spus, încercări de a negocia clemenţă din partea mediului de afaceri şi a societăţii civile. Îngroparea acestor măsuri nu semnifică altceva, decât eşuarea negocierilor. Aşa se întâmplă când se optează pentru varianta scurtă, a discuţiilor pe la colţuri, în detrimentul dezbaterilor reale.

Majorările salariale au fost amânate pentru anul viitor. Acum puțin timp s-a renunțat la o idee nefericită, mult clamată şi bine abandonată: impozitul pe cifra de afaceri. Ieri s-a anunțat că se renunță la aşa-zisa taxă de solidaritate şi la ideea de a include contribuțiile plătite de angajator pentru CAS și CASS în salariul brut.

Toate aceste renunțări sunt binevenite, joaca PSD de-a guvernarea este jalnică.

Una peste alta, putem spune că ieri a fost ultima zi a așa-numitului Program de guvernare al PSD, atât de des invocat de Liviu Dragnea şi compania. Prevederile sale esențiale au trecut la categoria ”discutate și uitate”, după cum spunea cineva.

Se recunoaște astfel că acest proiect populist și utopic a trebuit să fie oprit, altfel riscurile pentru economia românească deveneau prea mari. De aceea e necesar sa vedem cu toții rezultatele simulărilor pentru măsurile fiscale, pentru a avea garanția ca niciun alt Guvern PSD, peste trei sau şase luni, nu va repeta această propunere nefericită.

Este inadmisibil că un partid politic a putut să se joace de o asemenea manieră cu mintea investitorilor şi contribuabililor care nu cer decât două lucruri: predictibilitate şi stabilitate.
De acum, singura soluţie pentru a se mai recupera ceva este ca Guvernul să ofere garanţii că nu vom mai vedea astfel de bâlbâieli şi poate, ar fi cazul să auzim şi câteva scuze publice.

LĂSAȚI UN MESAJ