Alina Gorghiu exclude categoric o formulă de guvernare cu PSD, după alegeri: „Coabitarea cu PSD e nocivă”!

60

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat miercuri că exclude „categoric” o formulă de guvernare cu PSD după alegerile parlamentare, precizând că experienţele trecute au demonstrat că o coabitare cu social-democraţii este nocivă, iar România are nevoie de o guvernare de dreapta.

„Partidul Naţional Liberal se află în Opoziţie faţă de PSD, asta este certitudine. Eu ştiu că există anumite teorii, care sunt neconforme cu realitatea, că am putea să facem înţelegeri, s-au vehiculat asemenea teme. Eu exclud o formulă de experienţă comună stânga-dreapta din 2016, exclud categoric o astfel de posibilitate. Cred că experienţa Guvernului de stânga-dreapta din 2009, dacă nu mă înşel şi alianţa politică USL au demonstrat un lucru foarte cert, că o coabitare cu PSD-ul este nocivă”, a declarat Gorghiu, la RFI, întrebată dacă exclude o alianţă PNL-PSD după alegerile parlamentare.

Alina Gorghiu a mai spus că liberalii vor trebui să câştige alegerile cu un scor care să asigure o guvernare liberală, de dreapta. „Sunt absolut convinsă că România are nevoie de o guvernare liberală, o guvernare de dreapta, curajoasă, reformistă, cu o viziune potrivită timpurilor pe care le trăim. Va trebui să ne gândim foarte clar cum să câştigăm alegerile parlamentare şi cum să le câştigăm foarte bine, astfel încât să putem să guvernăm într-o formulă care exclude PSD-ul şi lucrul acesta va deveni realitate”, a afirmat copreşedintele PNL.

LĂSAȚI UN MESAJ