Alin Nica se laudă că noua maternitate prinde contur. La fel ar sta lucrurile și la noua unitate de primiri urgențe de la Spitalul Județean Timișoara

128

Președintele Consiliului Județean Timiș afirmă că lucrările la cele două obiective medicale avansează foarte serios. El dă asigurări că noua maternitate va arăta impecabil și că ar putea fi finalizată destul de repede, în funcție și de condițiile meteorologice din iarna care se apropie.

„Lucrările la noua maternitate și la extinderea UPU a Spitalului Județean Timișoara avansează.
Două dintre cele mai importante proiecte de infrastructură medicală ale CJ Timiș sunt în grafic și există chiar posibilitatea să fie finalizate înainte de termenul contractual.
Am vizitat astăzi cele două șantiere, am fost mulțumit de felul în care constructorii execută lucrările și i-am felicitat pentru mobilizare. Iată că este posibilă o relație onestă cu constructorii, fără compromisuri lipsite de verticalitate. Am transmis un mesaj clar în piață că, în mandatul meu, licitațiile vor fi organizate la cele mai înalte standarde și că am toleranță zero față de întârzieri, presiuni pentru mai mulți bani sau lucrări neconforme pe șantier.
La noua maternitate, în cele 5 săptămâni scurse de la ultima vizită, s-a turnat betonul de egalizare, s-au realizat hidroizolațiile, s-au făcut armăturile și s-a turnat beton în radier pt casa liftului.
Am apreciat reacția constructorului care atunci când a atins nivelul pânzei freatice în timpul săpăturilor pentru radier, nu s-a plâns, nu a întârziat, ci a acționat prompt pentru rezolvarea problemei și a recuperat rapid decalajul.
La noua maternitate, în următoarele săptămâni urmează finalizarea fundației pentru cele două corpuri.
Și în cazul șantierului de extindere UPU lucrurile stau destul de bine, după ce au fost deviate conductele de oxigen, respectiv de canalizare. În momentul de față se lucrează la armătură, iar în 4 săptămâni se toarnă placa peste subsol. Până la sfârșitul anului, am primit garanții că se va edifica parterul.
Am aflat cu plăcută surprindere că s-a făcut o hidroizolație mai bună, superioară celei prevăzute în proiect și mă aștept ca lucrările să continue așa, indiferent de condițiile meteo.
Per ansamblu, a fost o vizită de lucru care mi-a dat încredere și îndrăznesc să spun că, dacă ne ajută vremea și vom avea o iarnă bună, la noua maternitate vom ridica un etaj în fiecare lună, până vom atinge cele 6 niveluri (demisol, parter, 4 etaje și etaj 5 retras destinat utilajelor tehnologice pentru infrastructura medicală a Spitalului).

LĂSAȚI UN MESAJ