Alfred Simonis către Nicolae Robu: Fac un apel pentru a vă retrage din cursa electorală pentru primar al Timişoarei

53

Președintele PSD Timiș, Alfred Simonis, a ținut să-i transmită un mesaj primarului Nicolae Robu, după trimiterea acestuia în judecată de către DNA, în dosarul caselor naționalizate. Simonis spune că speră ca instanțele să dovedească nevinovăția edilului, dar subliniază că dosarul în sine nu face o imagine bună Timișoarei.

„Domnule primar Nicolae Robu,

Am luat la cunoştință, alături de o țară întreagă, de trimiterea dumneavoastră în judecată de către DNA în dosarul caselor naționalizate. Vreau să fiu bine înțeles. Punctul dumneavoastră de vedere îmi pare pertinent. Personal, vă consider nevinovat. Si vă doresc ca instanța să vă găsească nevinovat.

Pe de altă parte, vă rog să fiți şi de acord că acest scandal aruncă o umbră asupra oraşului nostru. Timişoara a fost foarte rar protagonista unor asemenea ştiri negative. Timişorenii sunt un reper de moderație, de toleranță, de bun simț, de hărnicie şi nu merită să fie târâți în aşa ceva. În plus, în eventualitatea în care veți câştiga în septembrie, veți avea o problemă în a vă dedica oraşului, atât timp cât veți fi angrenat într-un proces în care va trebui să dovediți că nu sunteți vinovat.

De aceea, fac un apel pentru a vă retrage din cursa electorală pentru primar, scutind astfel Timişoara de o dezonoare nemeritată. Sunt convins că puteți găsi un înlocuitor destoinic, cu şanse reale de victorie în alegeri. Ați arăta că puneți interesul oraşului deasupra oricăror alte mize”, a notat Simonis, pe pagina personală de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ