Alertă în munți! Salvamontiștii din vestul țării caută un bărbat rătăcit la cules de ciuperci

79

Un bătrân în vârstă de 84 de ani, din judeţul Hunedoara, care a plecat, marţi dimineaţa, să culeagă ciuperci, în zona Iscroni, din Munţii Vâlcan, s-a rătăcit, în cursul serii bărbatul fiind căutat de salvamontişti. Vecinii au observat că acesta lipseşte de mult timp şi au alertat autorităţile.

În urma apelului primit marţi seara, zece salvamontişti au plecat să-l caute pe bătrânul de 84 de ani, din judeţul Hunedoara, care a plecat în pădure pentru a culege ciuperci în Munţii Vâlcan.

„Este o acţiune în derulare a formaţiei Salvamont Valea Jiului, în căutarea unei persoane de sex masculin în vârstă de 84 ani, în zona Iscroni, Munţii Vâlcan. Intervin 10 salvatori montani repartizaţi în două grupe de căutare şi încă o echipă Salvamont se pregăteşte în Gorj pentru a interveni pe versantul sudic al masivului în situaţia în care se consideră necesară extinderea căutarilor şi către această zonă”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Sabin Cornoiu, preşedintele Asociaţiei Salvatorilor Montani din România.

Vecinii bărbatului le-au spus salvamontiştilor că acesta a plecat de dimineaţă de acasă, pentru a culege ciuperci în zona Iscroni, din Munţii Vâlcan, şi nu s-a mai întors.

sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ