Alertă Europol! Trafic de fiinţe umane: peste 10.000 de copii migranţi au dispărut fără urmă

85

Cel puțin 10.000 de copii migranți neînsoțiți au dispărut fără urmă în Europa în ultimele 18-24 de luni, a afirmat agenția Europol, care și-a exprimat temerea că mulți dintre aceștia sunt exploatați, în special sexual, de grupuri de crimă organizată.

Cifrele, publicate pe Internet de săptămânalul britanic The Observer, au fost confirmate duminică de serviciul de presă al Europol.

Brian Donald, un oficial al Europol citat de publicația britanică, a afirmat că cifra se referă la copiii cărora li s-a pierdut orice urmă după ce au fost înregistrați de autoritățile europene. Aproximativ jumătate dintre aceștia au dispărut în Italia. În Suedia, numărul copiilor migranți dispăruți se ridică la 1.000.

„Acest lucru nu înseamnă că tuturor acestor copii li s-a întâmplat ceva”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Europol la Haga. „Unii dintre ei ar putea de fapt să stea la rude”, a mai spus oficialul Europol.

Circa un milion de migranți au sosit în Europa în 2015, a estimat Europol, precizând că aproximativ 27% dintre aceștia sunt copii. „Nu toți sunt neînsoțiți, însă avem dovezi care arată că o mare parte din ei ar putea fi”, a precizat Europol.

Potrivit lui McDonald, o „infrastructură criminală” paneuropeană sofisticată vizează acum migranți în diverse scopuri. În Germania și Ungaria, în special, un număr mare de infractori au fost reținuți pentru că exploatau migranți.

Grupuri criminale în traficul cu ființe umane sunt de asemenea active pe filierele de imigrație ilegală cu scopul exploatării migranților, a mai spus Brian Donald.

LĂSAȚI UN MESAJ