ALDE Timiș va miza în continuare pe Adrian Orza la Primăria Timișoara! Deși „partenerul” de coaliție, PSD, merge acum pe mâna lui Bîrsășteanu

1381

Conducerea ALDE Timiș nu va renunța la susținerea candidaturii lui Adrian Orza la Primăria Timişoara, ca principal contracandidat al lui Nicolae Robu. Cel puțin așa susțin surse din interiorul filialei locale a grupării politice conduse la centru de Calin Popescu Tăriceanu.

Orza pare și el decis să reediteze finala de acum patru ani, când a obținut peste 25 de mii de voturi din partea timișorenilor.

Pe de altă parte, rămâne de văzut ce poziție va adopta candidatul oficial, de acum, al PSD Timiș, Florin Bîrsășteanu, despre care nimeni nu crede că va accepta să fie doar o momeală social-democrată, aruncată la acoperire.

În principiu, la București, se pare că s-a decis ca la Primăria Timişoara să fie susținută candidatura lui Orza din partea PSD-ALDE- UNPR Timiș, motivația fiind că șansele ca Robu să fie învins de un candidat de centru-dreapta (e vorba de Orza, firește) sunt mai mari decât posibilitatea ca social-democratul Bîrasășteanu să izbândească în bătălia cu pricina !

Pe de altă parte, înțelegerea dintre cele trei partide menționate mai sus ar viza câștigarea, în primul rând, a președinției Consiliului Judetean Timiș, unde varianta realegerii lui Titu Bojin este acceptată de șefii locali ai coaliției cu pricina.

LĂSAȚI UN MESAJ