2 milioane de lei pentru biserici! CJ Timiş suplimentează finanţarea cultului baptist-VIDEO

713

Consiliul Judeţean Timiş finanţează în continuare bisericile din judeţ cu 2 milioane de lei. Cei mai mulţi bani îi primesc, bineînţeles, ortodocşii, dar s-a suplimentat şi finanţarea către cultul baptist. Consilierii au luat bani de la alte religii pentru a-i satisface pe baptişti.

Potrivit proiectului de hotărâre a CJT, cei mai mulţi bani îi primeşte cultul ortodox – 1,5 milioane de lei. Cate 95.000 de lei primesc romano-catolicii şi penticostalii. Bisericile baptiste primesc 85.000 de lei, cele ucrainene, greco-catolice şi reformate primesc câte 30.000 de lei. Cele mai mici sume, de câte 25.000 de lei, le primesc cultele sârbeşti, evanghelice şi adventiste.

Initial baptiştii ar fi trebuit să primească doar 70.000 de lei, dar aleşii judeţeni au decis să ia bani de la alte culte şi apoi să îi dea cultului baptist.

Banii ar urma să deconteze lucrări de reparaţii şi modernizări ale bisericilor. Reprezentanţii cultelor trebuie să prezinte CJT proiecte sau situaţii de lucrări pentru a intra în posesia banilor.

Anul trecut CJT a alocat tot 2 milioane de lei cultelor, cei mai mulţi bani ajungând tot la biserica ortodoxă.

De asemenea, în ultimii 3 ani Consiliul Judeţean Timiş a trimis fonduri de 200.000 de lei pentru ridicarea Catedralei Neamului din Bucureşti.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ