Alarmant: vaccinurile pentru bebeluşi lipsesc de luni bune în judeţul Timiş

61

Vaccinul care imunizează bebeluşii împotriva a şase boli grave nu este de găsit în cabinetele medicilor de familie din judeţul Timiş, de câteva luni. Este vorba de vaccinul hexavalent, care apără copiii de difterie, tetanos, tuse convulsivă, haemophilus, hepatita B şi poliomielită.

Această situaţie este întâlnită în majoritatea judeţelor din ţară, asta pentru că firma care a câştigat licitaţia organizată de Ministerul Sănătăţii are probleme cu importul dozelor.

Unele mămici din judeţul Timiş au ajuns într-o situaţie atât de disperată încât sunt dispuse să cumpere vaccinul, deşi acesta ar trebui să fie gratuit. Din păcate, nici în farmacii vaccinul hexavalent nu se găseşte. „Nu se poate nici măcar cumpăra, am sunat azi la unele farmacii şi nu au nici pe stoc, nici în depozite. Noi aşteptăm de trei luni să îl facem pe cel de patru luni”, a semnalat o mămică.

Direcţia de Sănătate Publică Timiş spune că vaccinul nu există în farmacia instituţiei şi că se aşteaptă ca Ministerul Sănătăţii să livreze dozele necesare, dar nu se ştie când.

LĂSAȚI UN MESAJ