Ajutoare pentru copiii cu nevoi de la Spitalul Louis Țurcanu

433

Asociația de femei din cadrul formațiunii ALDE a pornit o inițiativă ce, să sperăm, va ține mai mult timp. Se dorește a fi o acțiune de lungă durată fără legătură cu campania electorală.

S-a pornit de la realitatea tristă că o unitate de talia spitalului Louis Turcanu are nevoie lunar de un număr de circa 1300 de scutece. Acestă cantitate se procură greu și cu sincope.

S-a pornit o acțiune de conștientizarea a cetățenilor, în special a mamelor și tinerelor familiii cu copii. Ei sunt cei ce cunosc cel mai bine ce nevoi are un copil mic în spital. În fiecare lună există copii abandonați în spital, ce nu au pe nimeni. Există născuți prematur ce au nevoi mai deosebite. În special lor li se adresează campania femeilor ALDE. Au primit și cosmetice și materiale de igiena necesare celor mici. S-au adunat chiar și hăinuţe ce vor merge în special la cei ce nu au familie sau provin din medii defavorizate. Pe viitor se dorește ca la urmatoarea campanie să se procure și medicamente dar după o prealabilă consultare cu medicii. Spre surpriza voluntarelor pachetele au venit din toată țara, nu doar din oraș, Pot fi enumerate Craiova, Iași și București.

„Campania de colectare de cele necesare copiilor abandonați și celor din familii nevoiașe este o campanie din suflet făcută cu tot dragul pentru copii” apreciază Marian Cucșa.

„Săracia lucie sau chiar handicapul nou născutului determină mamele să-și abandoneze, uneori definitiv, copii. Iar cei sub doi ani nu pot fi plasați decât la asistenții maternali profesioniști. În cazul distroficilor, din păcate avem de a face cu copii grav bolnavi, ce au nevoie de o îngrijire specială iar în astfel de situații se face apel la centrele speciale de îngrijire. Gândiți-vă la situația în care un bebeluș este lăsat undeva într-un spital , nimeni nu se interesează de el și trebuie plasat undeva. Bebelușul este neputincios și se află la mila oricui din păcate . Primii ani sunt cei mai importanți din viața unui om. Atunci el se dezvoltă mental dar și fizic .Cu cât petrece mai timp în spital un asemenea copil, cu atât dezvoltare lui este mai lentă rămânând în urma atât mental, cât și fizic. Iar handicapul ce poate fi tratat… poate fi recuperat cu eforturi tot mai mari…

România a ajuns să aibe peste 350 000 de copii care traiesc în condiții materiale foarte grele . Problemele sociale se abat asupra celor mai sărace familii în general cu mulți copii… și nu au aces la servicii medicale” a declarat Lidia Laction, președinta organizației de femei. Dânsa promite o implicare continuă și permanentă în astfel de acțiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ