Ai o datorie de până la 40 de lei? Primăria Timişoara te scuteşte de plată

163

Timişorenii care au datorii la bugetul local care nu depăşesc 40 de lei nu vor mai fi nevoiţi să îşi achite restanţa. Vorbim de sumele rămase neachitate la finalul anului 2016. Conducerea Direcţiei Fiscale susţine că este mai ieftin să anulezi creanţele decât să încerci să recuperezi banii. În total sunt de recuperat aproape 100.000 de lei.

„Executarea silită a contribuabililor care au restanţe la bugetul local presupune o serie de cheltuieli materiale, de personal, cheltuieli poştale efectuate în vederea comunicării actelor administrative emise în vederea executării silite care depăşesc valoarea de 40 lei. Pentru realizarea măsurilor necesare în vederea încasării acestor creanţe fiscale, cheltuielile de executare, necesare a fi avansate, începând cu cele ce privesc comunicarea somaţiei până la cele ce privesc măsurile de executare silită, respectiv poprire şi valorificare a bunurilor, depăşesc valoarea creanţei fiscale urmărite”, explică Direcţia Fiscală a Municipiului Timişoara.

Momentan iniţiativa este doar un proiect, dar în această săptămână va fi dezbătut în plen şi are toate şansele să fie adoptat. Astfel, peste 5.000 de timişoreni vor scăpa de datoria către bugetul local. Unii dintre ei au creanţe de un leu sau câţiva lei, iar alţii ajung până la 40 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ