Agresiunea de la Straja: bătăuşul rămâne în arest!

92

Contestaţia depusă de Sorin Constantin Palesică împotriva deciziei judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Petroşani a fost, vineri, respinsă la Tribunalul Hunedoara: agresorul salvamontistei rămâne în arest!

Respectivul, din Lupeni, lovise cu sălbăticie, într-un bar din Straja, o tânără, apoi îl pocnise şi pe DJ-ul din local. Agresiunea s-a petrecut sub ochii unui jandarm aflat la masă cu Palesică şi care era, în acele momente, în timpul liber. O înregistrare de pe o cameră de supraveghere îl arată pe omul legii asistând pasiv la agresiune!

A ieşit cu scandal! Agresorul s-a ales iniţial cu o amendă contravențională de 1.000 lei, apoi – poate pentru că cele întâmplate au „explodat” în presă – s-au luat şi alte măsuri. Individul a fost reţinut şi arestat pentru 30 de zile, iar jandarmul-spectator a ajuns pe mâna Parchetului Militar Timişoara.

Brusc, şi ministrul a început să se intereseze de caz. „Vizavi de implicarea sau neimplicarea Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara în gestionarea situației operative, am cerut inspectorului general al Poliției Române efectuarea unui control și la final sunt convins că va dispune măsurile necesare”, spunea Petre Tobă la ședința de bilanț a activității Jandarmeriei.

Până şi politicienii au luat atitudine! „Cazul tinerei salvamontiste bătute într-un local din stațiunea Straja în prezența unui jandarm este un semnal de alarmă pentru felul în care funcționează autoritatea publică acolo. Cred că avem de-a face cu disfuncționalități majore în orașul Lupeni, care este condus de 11 ani de un șef al Poliției care nu a făcut nimic ca să descurajeze ofensiva interlopilor, deveniți acum un pericol public. Șeful Poliției trebuie să plece urgent de la conducere pentru complicitatea tacită cu infractorii pe care ar fi trebuit să îi controleze. E de notorietate pentru cetățeni faptul că diverși interlopi care au ieșit din închisoare au stabilit un fel de autoritate informală în Straja, ceea ce arată că mecanismul de prevenție al autorităților este complet încremenit. Un oraș fără o poliție funcțională este practic cedat de bunăvoie dezordinii și infracționalități”, a declarat deputatul PNL Ovidiu Raețchi.

Citeşte şi: Scandal după scandal la Straja: o tânără, bătută cu sălbăticie! Un jandarm, la masă cu agresorul, nu intervine – VIDEO

LĂSAȚI UN MESAJ