Agentul șef care vindea droguri chiar din mașina Poliției. Avea o cultură proprie de cannabis

1018

Un poliţist sătmărean, în prezent suspendat din activitate şi aflat în arest la domiciliu, a fost trimis în judecată pentru trafic de droguri de risc, favorizarea făptuitorului şi constituire de grup infracţional organizat după ce a fost prins că, în perioada ianuarie-iunie 2017, a vândut canabis în municipiul Satu Mare, drogurile provenind din cultură proprie ori ale unor complici.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Antidrog de la Broul Teritorial Satu Mare al DIICOT şi confirmat deja de judecătorii de cameră preliminară, Cristian Pastor, agent şef principal în cadrul Biroului Investigaţii Criminale Satu Mare, a acţionat în complicitate cu 5 persoane, trimise în faţa instanţei în acelaşi dosar: Fronoiu Jozsef, Rezes Iosif, Ştefuţ Marcel Iacob, Pomjan Rolland, şi Tămăşan Daniela Andrea, cea din urmă pictoriţă cunoscută în Satu Mare şi angajată la Muzeul judeţean.

Din datele prezentate în actul de acuzare, primele tranzacţii ale poliţistului datează din 13 ianuarie anul trecut, iar primul client a fost chiar unul dintre inculpaţii din dosar, Fronoiu Jozsef, care a cumpărat 10 grame de muguri de canabis, pentru care i-a achitat lui Pastor 350 lei.

Fronoiu a aflat de „marfă” de la Rezes, care i-a oferit la o petrecere o parte din ţigara sa cu canabis, lăudându-se că le are de la amicul său, poliţist. „Fiind mulţumit de calitatea ţigării, inculpatul s-a arătat interesat să îşi cumpere astfel de substanţe, astfel că i-a solicitat inculpatului să îl ajute în acest sens”, se precizează în rechizitoriu.

În faţa procurorilor, bărbatul a pretins că a cumpărat drogurile pentru propriul consum însă din anchetă a reieşit că minte şi că, în următoarele săptămâni, acesta a fost sunat de mai multe persoane, una care i-a cerut să le rezolve „un plic de ăla”, şi o alta care i-a solicitat „una de aia de care i-a dat lui C.”, răspunsul acestuia fiind în sensul că „mai târziu, peste o jumătate de oră, o oră”…

Canabis pentru colegi
La rândul său, Rezeş a pretins că a fost doar „un intermediar” între poliţist şi Fronoiu, ştiind că subofiţerul deţine canabis pentru că îl servea deseori cu ţigări „îmbunătăţite”, în timpul unor petreceri în restaurante şi cluburi.

Pictoriţa a intrat în afacerile cu canabis în luna februarie a anului trecut, când i-a propus poliţistului, cu care era în relaţii de prietenie „să îi facă rost de canabis pentru suspectul A.A., coleg de studii postuniversitare de arte plastice”.

Ulterior, potrivit informaţiilor din rechizitoriu, femeia a mai revenit cu astfel de solicitări. Astfel, pe 4 aprilie 2017, poliţistul „a procurat şi i-a oferit cantitatea de 1,4-1,5 grame substanţe interzise, aducându-i la cunoştinţă că le-a procurat de la prietenii săi cu suma de 50 de lei, însă în realitate marfa ar costa 100 de lei”. Drogurile erau destinate aceluiaşi coleg al femeii,  Tămăşan Daniela Andrea fiind cea care i le-a predat, în aceeaşi zi, contra sumei de 60 de lei.

Droguri din maşina Poliţiei
Canabisul fusese procurat de poliţist de la un alt amic de-al său, Ştefuţ Marcel Iacob, şi el inculpat în dosar, care le lua cu 25 de lei şi le vindea cu 50 de lei. Bărbatul a refuzat să facă declaraţii în timpul anchetei, însă procurorii susţin în actul de acuzare că  „vinovăţia acestuia reiese din declaraţia inculpatului Pastor Cristian Giani, coroborată cu rezultatul mandatelor de supraveghere tehnică, materializate în procesele verbale de redare”, spun anchetatorii.

Tot de la Ştefuţ a luat canabis poliţistul şi pentru următoarele comenzi făcute de Andrea Daniela Tămăşan pe 13 aprilie şi 19 aprilie. Prima era pentru canabis sub formă de ţigări sau materie vegetală pentru C.D., o colegă de serviciu a femeii care voia drogurile „ca să experimenteze”. Pictoriţa i-a adus 2 ţigări cu canabis pentru care a plătit 50 de lei. Cea de a doua comandă, de pe 19 aprilie, Tămăşan a cumpărat pentru ea. „Tranzacţia a avut loc într-o parcare, unde inculpatul s-a deplasat cu maşina de serviciu”, spun anchetatorii.

Citeste mai mult pe adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ