Agenția pentru Plăți și Intervenții în Agricultură le dă speranțe crescătorilor de bovine! Când vin banii de subvenții…

236

Crescătorii de bovine – de lapte şi carne, îşi pun o întrebare normală: când vor începe plăţile APIA.Cea mai așteptată sumă din banii ce li se cuvin crescătorilor de vaci este sprijinul cuplat pentru zootehnie.

Potrivit responsabililor APIA, după 15 noiembrie, când trece perioada de retenţie pentru bovinele de lapte şi de carne, vor putea începe plăţile şi în cazul crescătorilor de bovine.
Nici ajutoarele naționale tranzitorii nu pot fi achitate de APIA la avansul ce se achită în aceste zile.

Secretarul de stat Daniel Botănoiu, vine cu o lămurire: ”ANT-urile sunt în bugetul anului următor. Noi ne-am propus ca până la finele lunii martie, cel târziu, să lămurim cu tot ce înseamnă plățile către fermieri. Nu pot da un termen exact, pentru că ținem de buget, dar pot să vă asigur că noi căutăm să ducem banii cât mai repede la fermier pentru că sumele ajung apoi în economia reală, se rostogolesc o perioadă mai mare din an, aducând valoare adăugată mai mare”.

Vă reamintim că începând de luni, 16 octombrie, APIA a demarat plata avansului APIA către fermieri. Se achită 70% din schemele de plăți directe și 85% din măsurile de plăți compensatorii.

LĂSAȚI UN MESAJ