Agenți sub acoperire pentru asigurarea curățeniei în Timișoara

83

Autoritățile sunt decise să îi civilizeze pe cei care aruncă gunoi pe străzile Timișoarei. Pentru asta, au decis să folosească agenti sub acoperire care să îi prindă în flagrant.

Astfel, politiștii locali vor patrula în civil și vor amenda persoanele care arunca pe jos hârtii sau alte deșeuri.

„Începând de astăzi, în Timișoara, agenți ai poliției locale vor patrula îmbrăcați ca civili și vor aplica sancțiuni drastice tuturor celor care nu respectă normele de curățenie în oraș și aruncă deșeuri pe domeniul public”, a anunțat Robert Kristof, city managerul Timisoarei.

Decizia vine după ce edilul șef a observat ca după ce zona centrală a fost curățată, au reapărut mucuri de țigară sau hârtii pe jos.

„Orice om de bună credință a văzut, fără îndoială, mobilizarea de forțe la curățenie pe care am făcut-o ieri și alaltăieri, în primele două zile ale campaniei TIMIȘOARA CURATĂ. Ea va continua și astăzi și în zilele următoare. S-a răzuit pe lângă borduri, s-a măturat, s-a degajat mizeria și apoi s-a venit cu cisterne cu apă sub presiune și s-a spălat. La fel și pe trotuare. Zona centrală a fost curățată “lună” de angajații Horticultura.

Ei bine, aseară am trecut să văd cum se menține curățenia. Și am fost profund indignat, decepționat, să văd după numai câteva ore de la intervenție, destul de multe mucuri de țigări și hârtii pe pavajul superbei noastre zone pietonale! Oameni buni, desigur că nu e în regulă că nu se face curățenie zilnic, așa cum ar trebui să se întâmple. Am explicat cum s-a ajuns aici și inclusiv că începând din aprilie lucrurile vor intra în normal. Dar, NU E ÎN REGULĂ NICI SĂ SE PRODUCĂ ATÂTA MIZERIE! CONDUITA NECIVILIZATĂ A UNORA DINTRE NOI TREBUIE SĂ ÎNCETEZE! ȘI VA ÎNCETA, GARANTEZ EU, DACĂ NU CU VORBA BUNĂ, CU AMENDA!

Fac cunoscut că, începând de astăzi, polițiști locali în civil vor fi peste tot în oraș, mai ales în zonele cu multă lume și vor aplica amenzi usturătoare celor certați cu normele de civilizație, celor ce nu respectă orașul, nu-și respectă semenii! Nu cred că vreun român aflat în vizită la Viena își permite să arunce ceva pe jos, acolo, știind ce amendă ar risca să primească! Ei bine, e timpul ca și la noi acasă, noi, românii, să păstrăm curățenia, unii din conștiință, alții din teamă de amenzi, fiecare cu ce i se potrivește”, a scris pe Facebook primarul Timisoarei.

Nicolae Robu a inițiat și un sondaj pe Facebook prin care îi întreabă pe timișoreni dacă sunt de acord ca cei ce arunca mizerii pe jos sa fie amendați de agenții locali în civil.

 

LĂSAȚI UN MESAJ