Agent de poliție din vestul țării, implicat într-un jaf. A facilitat furtul a 300.000 de euro!

  1032

  Un agent de la Poliția Arad a fost complice la un jaf petrecut în noirmebrie, în localitatea Pâncota. Alături de alți 3 bărbați, acesta a facilitat fuga din imobilul prădat. Hoții intraseră într-o casă din comună, au imobilizat proprietarul și au furat dintr-un seif 300.000 de euro.

  Polițiștii le-au percheziționat locuințele celor patru suspecți și au avut surpriza să descopere și zeci de mii de țigări de contrabandă. „Polițiștii de investigații criminale, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale și al polițiștilor criminaliști, au pus în aplicare cinci mandate de percheziție domiciliară, la imobilele a patru bărbați, cu vârste cuprinse între 21 și 33 de ani, din municipiul Arad și comuna Șiria. Din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că doi dintre cei în cauză ar fi pătruns, în noaptea de 21 spre 22 noiembrie 2020, într-o locuință din localitatea Pâncota, de unde, în urma imobilizării victimei, ar fi sustras, dintr-un seif, 300.000 de euro, iar ceilalți doi, unul fiind agent de poliție în cadrul Poliției orașului Pâncota, ar fi asigurat ieșirea din imobil”, a transmis IPJ Arad.

  În casele suspecților au fost găsite „bunuri cu valoare probatorie”, iar, la unul dintre ei, au fost găsite și 22.380 de țigarete, marcate necorespunzător, susceptibile a proveni din contrabandă, acestea fiind confiscate. Împotriva celor patru, a fost luată măsura reținerii pentru 24 ore, fiind introduși în Arestul I.P.J. Arad, urmând a fi prezentați magistraților Judecătoriei Ineu, cu propunere de arestare preventivă.

  Cu privire la agentul de poliție implicat, în urma punerii în mișcare a acțiunii penale, acesta a fost pus la dispoziția unității, urmând a fi suspendat din funcție, în situația luării față de acesta a unei măsuri preventive prevăzute de Codul de procedură penală.

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ